2011. május 14., szombat

Töltött karalábé

Nagyon megkívántam minap a töltött karalábét, és noha mifelénk még csak ezután palántálják a zöldséges kertekben a karalábét, úgy döntöttem összedobok egy adagot abból, amilyen most van. Találtam is az aprózárban finom, friss kisméretű karalábét, és kaporzöldet, így a tegnap délután sikerült összehozni ezt a finomságot.


Hozzávalók: 5-6 db zsenge kisméretű karalábé, 15-20 dkg darált hús (vegyesen sertés és borjú), 1 borospohárnyi rizs, 1 kisfej hagyma, pici olaj, só, bors, pirospaprika, 1 tojás, 1 csokor kaporzöld, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, pici tej.

Elkészítése: A karalábét meghámozzuk, és a belsejében karalábéfúróval üreget vájunk. Az apró kockára vágott hagymát pici olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, majd a darált húshoz adjuk. A húshoz adjuk a nagyon kevés olajon üvegesre pirított rizst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy tojást, összekavarjuk és ezt a tölteléket töltjük a karalábéba. A töltött karalábékat egy lábosba rakjuk pici olajt és vizet töltünk alá, majd lassú tűzön, fedő alatt, az elfővő vizet folyamatosa pótolva puhára pároljuk. Ha már puha a karalábé, hozzáadjuk a nagyon finomra vágott kaporzöldet és a lisztből tejfölből pici tejjel készített habarással behabarjuk a levét. Sűrű, kapros mártást kell nyernünk. Melegen tálaljuk és tejfölt adunk mellé.

Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint étkezőknek ezt az ételt nem ajánlom, de ha nagyon kívánják, akkor tésztanapon fogyaszthatják.

Jó fakanálforgatást!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails