2011. november 29., kedd

Céklasaláta majonézzel

Ezt a majonézes céklát már egyszer beblogoltam, és ez a korábbi bejegyzéstől csak annyiban különbözik, hogy ebbe nem tettem tormát. S a fotót is jobbnak találom. Másrészt, ott kétféle céklasaláta receptjét írtam le, itt meg csak ennek az egynek. Szóval, úgy vélem, így sokkal egyértelműbb és áttekinthetőbb. Ja, s a lényegről meg ne feledkezzem: a minap tanultam valamit a lányomtól, s igaz, hogy ez még mindig segítséggel készült, de minden reményem megvan rá, hogy a továbbiakban minél több hasonló bejegyzésem legyen. 

Hozzávalók: 1 kg cékla, 1 főtt- és 1 nyers tojás sárgája, 1,5-2 dl olaj, 1 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, só, fehérbors, citromlé. 

Elkészítése: A céklákat alaposan megmossuk, kefével ledörzsölve róla földet, majd egyenként alufóliába csomagoljuk úgy, hogy mindegyikre szórunk fél kiskanálnyi sót és töltünk rá cseppnyi olajat. Az így becsomagolt céklákat tepsibe rakjuk és sütőben megsütjük. Ha a cékla kihűlt, meghámozzuk, kb. 1x1 centiméteres kockára vágjuk és egy tálba tesszük. A főtt- és a nyers tojássárgából elkészítjük a majonézt készítünk, hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, pici sóval, fehérborssal és citromlével ízesítjük majd belekavarjuk a céklát. Rántott húsok, fasírtok mellé tálaljuk köretnek.

Tipp: Gazdagíthatjuk egy evőkanál reszelt tormával.
Jó fakanálforgatást!

2 megjegyzés:

Roza írta...

Guszta lett:)

Alíz írta...

Bianka és Róza: az biza! Egy baja volt: hamar elfogyott... :)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails