tag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post7678181097658270833..comments2023-12-05T19:29:02.245+02:00Comments on Fakanálforgató tollforgató: Füstölt orjaleves morzsolttalAlízhttp://www.blogger.com/profile/08703538075715731951noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-74669500966859341392010-03-06T08:23:34.731+02:002010-03-06T08:23:34.731+02:00Edó: óóóóó, én azt tudtam, hogy Csikban is főznek ...Edó: óóóóó, én azt tudtam, hogy Csikban is főznek füstölt orjos levest! :)Alíz, Erdélybőlhttp://fakanalforgato.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-79527657441600543172010-03-05T13:56:28.295+02:002010-03-05T13:56:28.295+02:00Na vegre,mar hianyoltam a bejegyzeseidet:)Latom az...Na vegre,mar hianyoltam a bejegyzeseidet:)Latom azert most is rovid voltal.Amugy itt is szokas orjabol levest fozni,fincsi.Puszi!Edóhttps://www.blogger.com/profile/06619452475675493172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-21388314644995174492010-03-05T12:54:57.710+02:002010-03-05T12:54:57.710+02:00Kata: őszintén szólva, fogalmam nincs, hogy melyik...Kata: őszintén szólva, fogalmam nincs, hogy melyik nemzettől származik a recept és egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy éppen a sváboktól. Erdélyben alapvetően három kultúra keveredik "kulináriában" is, a magyar, a román és a szász/sváb. Ma már nehéz eldönteni, hogy melyik étel, melyik nemzetnek a jellegzetessége. Tény, hogy a füstölt orjalevest, vagy "orjos levest" a Székelyföldön nagy előszeretettel főzik ma is. Azonban ma már egyre kevesebben főzik be reszelttel. :)Alíz, Erdélybőlhttp://fakanalforgato.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-85727380993036562682010-03-05T10:52:35.147+02:002010-03-05T10:52:35.147+02:00Alíz, nem fogod elhinni, most készültem reszelt té...Alíz, nem fogod elhinni, most készültem reszelt tésztát felrakni, de én még a tervezési stádiumban tartottam. A hozzávaló levesen gondolkoztam, nagymamám mindenféle levesbe rakta. Ez a füstölt hússal készült leves viszont most kattant be, hogy tényleg, ilyen is volt. <br />Nagymamámék svábok voltak, nem tudom, ez a leves onnan gyökerezik vagy egyébként is, mások is főzték, nem tudod véletlenül?Katahttps://www.blogger.com/profile/10084319330525990248noreply@blogger.com