tag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post8778495071751536111..comments2023-12-05T19:29:02.245+02:00Comments on Fakanálforgató tollforgató: Tojással töltött húsgombóc - VKF!-re élesítve :)Alízhttp://www.blogger.com/profile/08703538075715731951noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-72682928523641062062009-10-23T23:05:28.413+03:002009-10-23T23:05:28.413+03:00Újdonság számomra, mint sok minden más. Ki is prób...Újdonság számomra, mint sok minden más. Ki is próbálom! Nálunk a varásnap este lesz ünnep, hazatérő uracskámat fogom meglepni vele.<br /><br />A húsgombóc csorbához is gratulálok.Ritahttps://www.blogger.com/profile/14090562357407235945noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-42525870035504500742009-10-22T10:10:10.620+03:002009-10-22T10:10:10.620+03:00Szepyke: finom is... :)
Ottis: nemcsak Te gondolk...Szepyke: finom is... :)<br /><br />Ottis: nemcsak Te gondolkodsz ezen, hanem Edith és én is. Váltottunk néhány levelet erről, privátban elküldtem neked, mire jutottunk mostanig. :)Alíz, Erdélybőlhttp://fakanalforgato.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-89444322670764341192009-10-22T09:50:15.550+03:002009-10-22T09:50:15.550+03:00Kedves Alíz! Támadt egy ötletem...gondoltam megíro...Kedves Alíz! Támadt egy ötletem...gondoltam megírom neked és még néhány közlben élő gasztrobloggernek.Nem szervezünk valami kis találkát egy hétvégén, mondjuk egy szombat délután. Gondolok itt rád, Edóra, Jutkára, Ré... talán még távolabbról is lehet jönne valaki, pld. Edith (meg kell kérdezni). Csak egy kis beszélgetés, idmerkedés, kávézgatás,sörözgetésre gondoltam...Mit szólsz?Ottishttps://www.blogger.com/profile/14275790788805309602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-44299061518118194082009-10-21T20:38:34.770+03:002009-10-21T20:38:34.770+03:00Huha, ez nagyon jól néz ki!Huha, ez nagyon jól néz ki!szepykehttps://www.blogger.com/profile/14538609947462147415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-21487440794919665552009-10-21T17:13:17.406+03:002009-10-21T17:13:17.406+03:00Trinity: Igen, a pulykamell nagyon alkalmas arra, ...Trinity: Igen, a pulykamell nagyon alkalmas arra, hogy bármivel megtöltsük. Gondolkodtam is rajta, hogy ki kell agyalnom még valamilyen tölteléket neki. csak ne lenne olyan borzasztó drága. Nálunk aranyárban mérik a pulykamellet, egy kiló árából vehetsz két kiló sertéskarajt.Alíz, Erdélybőlhttp://fakanalforgato.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-16803956546777689422009-10-21T16:58:44.205+03:002009-10-21T16:58:44.205+03:00Ezek nagyon gusztusosak, Alíz!!!Nálam pulykába töl...Ezek nagyon gusztusosak, Alíz!!!Nálam pulykába töltve vannak hasonlóak, de így is kipróbálom! Köszi!!trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-69103502180773155452009-10-21T15:18:13.868+03:002009-10-21T15:18:13.868+03:00Messzenéző Minyon: hátha még jártok Székelyvarságo...Messzenéző Minyon: hátha még jártok Székelyvarságon... Akkor majd talán fel is kereshettek, hiszen Gyergyószentmiklós nincs messze Varságtól. :)<br /><br />Éva: örülök, hogy tetszenek a receptjeim. :) Lényegében a többség igazi erdélyi recept és általában le is szoktam irni, kitől tanultam. Nézz körül, biztos még fogsz találni kedvedre valót, de folyamatosan "élesitem" a blogot és folyamatosan kerülnek fel újabbnál újabb receptek, meg ilyen-olyan trükkök. Gyere még! :)Alíz, Erdélybőlhttp://fakanalforgato.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-18209203986834624562009-10-21T14:57:58.861+03:002009-10-21T14:57:58.861+03:00Kedves Alíz!
Egy pár napja találtam Rád, és nagyon...Kedves Alíz!<br />Egy pár napja találtam Rád, és nagyon örülök, hogy megismerhetlek.<br />Tetszenek a receptjeid, írásaid. Ha van még a tarsolyodban igazi erdélyi recept, szívesen megismerném azokat. Szeretem az egyszerű, hagyományos, ízletes ételeket. Ha van még Mária nénitől tanult praktikád, azt is szívesen venném.<br />Üdv. ÉvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-80410457759260822232009-10-21T14:46:23.877+03:002009-10-21T14:46:23.877+03:00Már egy ideje nézegetek Hozzád. Nagyon tetszik itt...Már egy ideje nézegetek Hozzád. Nagyon tetszik itt minden, mert egy időben sok időt töltöttünk Hargita megyében (Székelyvarságon), egy családnál, tehát nem csak turisták voltunk, hanem szinte részt vettünk az életükben. Amióta kisfalusiak lettünk, azóta sajnos nem jártunk arra.<br />Olyan passzírozót egyébként Szlovákiában lehet kapni, azóta használtuk már más (borzang) lekvár készítéséhez is.Messzenéző Minyonhttps://www.blogger.com/profile/00404800273867130915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-37544965014245615422009-10-21T14:31:27.178+03:002009-10-21T14:31:27.178+03:00Messzenéző Minyon: köszi, hogy benéztél hozzám, sz...Messzenéző Minyon: köszi, hogy benéztél hozzám, szivesen látlak máskor is. És köszönjük a hecsedlilekvár készitéséről szóló bejegyzésed linkjét is. Máris megyek és megnézem. :)Alíz, Erdélybőlhttp://fakanalforgato.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-32067551012815686752009-10-21T14:20:37.380+03:002009-10-21T14:20:37.380+03:00Sziasztok!
Mi idén márciusban főztünk először hecs...Sziasztok!<br />Mi idén márciusban főztünk először hecsedlilekvárt, nem volt szörnyen macerás. Arról akkor írtam is:<br />http://enkisfalum.freeblog.hu/archives/2009/03/18/Marciusi_lekvarfozes/Messzenéző Minyonhttps://www.blogger.com/profile/00404800273867130915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-55122722594049601882009-10-21T13:28:37.631+03:002009-10-21T13:28:37.631+03:00Kedves Alíz, köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszol...Kedves Alíz, köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál.<br />Olvastam a régebbi posztodat, ezért is kérdeztem rá, remélve, hogy van valami jobb módszer, mint az enyém. Pillanatok alatt kocsonyásodik meg a megfőtt hecsedli, én ezért ezt a masszát paszíroztam át kétszer, mert rengeteg anyag maradt benne. A lekvárba szőrök nem kerültek, legalábbis mi nem vettük észre.<br />Mégegyszer köszönöm és gratulálok a blogodhoz, szeretem olvasni, ilyesmiket készítek én is itthon. RitaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-57577950556077431392009-10-21T13:11:58.381+03:002009-10-21T13:11:58.381+03:00Rita: vázlatosan leirtam egy régebbi bejegyzésembe...Rita: vázlatosan leirtam egy régebbi bejegyzésemben, hogyan is késziti: http://fakanalforgato.blogspot.com/2009/10/peccsdzsem-de-nem-maszlinas-borkanyba.html<br /><br />De most kiegészitem: tehát a hecsedli bogyókat előbb megfőzi kevés vizben, majd azután passzirozza át a tésztaszűrőn, ami valóban eléggé macerás művelet. Szerinte a műanyag tésztaszűrők eléggé jól birják a strapát, de egy-egy szezonban neki is rámegy egy-egy tésztaszűrője - mondjuk, ő több mint 100 liter levet készit évente. Ha átpassziroztad, akkor újra átpasszirozod gézen - de jobb egy régi függönydarabon, mert tartósabb - végül pedig nejlon harisnyán. Igy nem marad benn szőr. Ja és vigyázni kell, hogy az egész művelet alatt a hecsedli legalább kézmeleg legyen, mert úgy könnyebb dolgozni vele.Alíz, Erdélybőlhttp://fakanalforgato.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-45810170721595000782009-10-21T12:59:13.234+03:002009-10-21T12:59:13.234+03:00Kedves Alíz, nem kérdeznéd meg Mária nénit, hogy h...Kedves Alíz, nem kérdeznéd meg Mária nénit, hogy hogyan paszírozza át pontosan a megfőtt hecsedlit? Sok lében kell-e főzni pl. Tavaly tettem el, idén is szeretnék, de rémítően gyorsan kocsonyásodott a megfőtt hecsedli, és alig tudtam átpaszírozni. Több tésztaszűrőt tettem tönkre, a kézi tekerőst pedig teljesen eltömték a magok. Szörnyű volt, de végül a lekvár nagyon finom lett. Légyszi ha tudsz, kérdezz rá. <br />Előre is köszönöm, RitaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-34298167299554000012009-10-21T12:32:55.945+03:002009-10-21T12:32:55.945+03:00Itt a link: http://edithreceptjei.blogspot.com/200...Itt a link: http://edithreceptjei.blogspot.com/2009/07/tojasos-karajtekercs-rozsaszin.htmlsedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-58682143567677844782009-10-21T12:31:59.999+03:002009-10-21T12:31:59.999+03:00Rögtön előkeresem, Alíz. Azért abba is egésztojás ...Rögtön előkeresem, Alíz. Azért abba is egésztojás járt volna, de spóroltam egy kicsit és így biztos volt, hoyg átéri a hús a tojásokat. :)sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-86387810549014276972009-10-21T11:51:56.143+03:002009-10-21T11:51:56.143+03:00Sedith: Hajrá! Mondtam én, hogy nincs új a nap ala...Sedith: Hajrá! Mondtam én, hogy nincs új a nap alatt... :))) A szalonnás változat is vonzónak tűnik, ha már beblogoltad, küldd el a linket, nézzem meg. Hátha kedvet kapok rá... :)))Alíz, Erdélybőlhttp://fakanalforgato.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5972825950528832963.post-37554385425874233172009-10-21T11:31:44.218+03:002009-10-21T11:31:44.218+03:00Jééé, ezt én is ismerem, bár nem Stefán-szeletként...Jééé, ezt én is ismerem, bár nem Stefán-szeletként csak úgy, egyszerűen. Készítettem is, a naplób is feltetetm, csak akkor inkább féltojásokkal csináltam és a tojásokat szalonnába is beletekertem.:) De ennyire szép gombócokat nem is hittem volna, hogy ki lehet hozni belőlük!:O Először azt hittem, hogy fasírtmasszába vannak a tojások csomagolva. Nagyon szép, ügyes vagy, az ünnepekre biztos én is kipróbálom!:)sedithhttps://www.blogger.com/profile/14172948031419198443noreply@blogger.com