Nem tudom, máshol, más "szakmában", hogy van, de mi, "újságírótyúkok", ha összekerülünk, miután a környék szaftos pletykáit elosztottuk és a magunk módján a világot is "megváltottuk", biztos, hogy a főzésnél kötünk ki. A fakanál körüli elméletgyártás legtöbbször úgy kezdődik, hogy valamelyik bedobja a sarkalatos kérdést: "adjatok valami jó tippet, finom és gyorsan készülő kajára!" Ez a varázsige, mert innen aztán egymást túlbeszélve jönnek a jobbnál jobb receptek. Egyik alkalommal Kata mesélte el, hogy milyen szenzációs tepsis csirkecombbal kápráztatta el a családját, s még nem is posztolt a konyhában órákon át. Az ötlet nagyon megtetszett, azonnal megjegyeztem és azóta már többször is elkészítettem.Hozzávalók: 4-6 db. csirkecomb (alsó és felső egyben), 6-8 db. koktélparadicsom, vagy 1-2 db paradicsom karikára vágva, 2 nagy alma, 1-2 paprika, 3-4 cikk fokhagyma, 1 nagy fej hagyma, só, bors, fűszerpaprika.

A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk a víztől, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával. Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal és ebbe fektetjük a csirkecombokat.

Ezután rászórjuk a karikára vágott hagymát, a fokhagymacikkeket, a karikára vágott paprikát és a magházától megtisztított cikkekre vágott almát, illetve a paradicsomot. (A koktélparadicsomot egészben, ha nincs ilyen, akkor a másikat karikára vágva.) Ezután a tepsit alufóliával lefedjük, majd a sütőben kb. félórát sütjük, aztán levesszük róla a fóliát és addig sütjük, míg szép pirosra pirul a comb. A comb mellé nem szükséges köret, hiszen a tepsiben sült zöldségek és alma körteként is felfogható. Salátával, illetve savanyúsággal tálaljuk, csak húsnapon fogyasztjuk.
Jó fakanálforgatást!
Aha, az ominózus tepsis csirke, aminél múltkor mi is kikötöttünk duma közben. Képzeld, éppen az akkori rakott csirkémet írogatom, csak közben elolvastam a leveledet és jöttem én is kukucskálni!:)
VálaszTörlésMa ez lesz ebédre, már kiolvadtak a combok!:) Paradicsomot azért kell még vegyek!:)
VálaszTörlésSedith: majd számolj be, hogy izlett a családnak. :)
VálaszTörlésEgynegyedének isteni volt!:D (Eddig. A többiek ezután jönnek csak sorra!:P)
VálaszTörlésHurrá, megvan a holnapi ebédünk! Köszönet érte!
VálaszTörlésÁgi: jó szívvel. :)
VálaszTörlésSzia Alíz. :)
VálaszTörlésNekem most sül a sütőben ez a nagyon gusztusos kis étel. :)
Köszönöm a tippet és a receptet. :)