
Hozzávalók: 4-6 db. csirkecomb (alsó és felső egyben), 6-8 db. koktélparadicsom, vagy 1-2 db paradicsom karikára vágva, 2 nagy alma, 1-2 paprika, 3-4 cikk fokhagyma, 1 nagy fej hagyma, só, bors, fűszerpaprika.

A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk a víztől, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával. Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal és ebbe fektetjük a csirkecombokat.

Ezután rászórjuk a karikára vágott hagymát, a fokhagymacikkeket, a karikára vágott paprikát és a magházától megtisztított cikkekre vágott almát, illetve a paradicsomot. (A koktélparadicsomot egészben, ha nincs ilyen, akkor a másikat karikára vágva.) Ezután a tepsit alufóliával lefedjük, majd a sütőben kb. félórát sütjük, aztán levesszük róla a fóliát és addig sütjük, míg szép pirosra pirul a comb. A comb mellé nem szükséges köret, hiszen a tepsiben sült zöldségek és alma körteként is felfogható. Salátával, illetve savanyúsággal tálaljuk, csak húsnapon fogyasztjuk.
Jó fakanálforgatást!
Aha, az ominózus tepsis csirke, aminél múltkor mi is kikötöttünk duma közben. Képzeld, éppen az akkori rakott csirkémet írogatom, csak közben elolvastam a leveledet és jöttem én is kukucskálni!:)
VálaszTörlésMa ez lesz ebédre, már kiolvadtak a combok!:) Paradicsomot azért kell még vegyek!:)
VálaszTörlésSedith: majd számolj be, hogy izlett a családnak. :)
VálaszTörlésEgynegyedének isteni volt!:D (Eddig. A többiek ezután jönnek csak sorra!:P)
VálaszTörlésHurrá, megvan a holnapi ebédünk! Köszönet érte!
VálaszTörlésÁgi: jó szívvel. :)
VálaszTörlésSzia Alíz. :)
VálaszTörlésNekem most sül a sütőben ez a nagyon gusztusos kis étel. :)
Köszönöm a tippet és a receptet. :)