Oldalak

2011. július 8., péntek

Fagyasztott szamóca

Mióta a fagyasztót feltalálták nem okozhat különösebb gondot a különféle zöldségek-gyümölcsök tárolása télire. Aki élelmes, igyekszik minél többféle gyümölcsöt nyersen fagyasztani, ugyanis télen ezekből lehet készíteni az igazán finom nyáridéző süteményeket, tortákat, desszerteket. Nos, ezzel a gondolattal válogattam ki a piacon vásárolt szamóca közül a legszebbeket és lefagyasztottam.
Hozzávalók: tetszőleges mennyiségű szamóca.

Elkészítése: A szamócát kiválogatjuk, mert fagyasztásra csak a legszebb, legépebb szemek alkalmasak. Megmossuk, szűrőbe tesszük és jól lecsöpögtetjük a levét. Ezután papírtörlővel leitatjuk, majd szitára téve betesszük a fagyasztóba. Miután néhány óra alatt kőkeménnyé fagyott, zacskóba rakjuk és visszatesszük a fagyasztóba. Az eljárás előnye, hogy a szemek nem fagynak össze és felhasználáskor könnyebb kezelni. Télen felhasználás előtt megvárjuk míg kienged magától. Ezért, ha valamit szamócából akarunk készíteni előtte való este vegyük ki a fagyasztóból.

Jó fakanálforgatást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése