Nagyon finom és gyorsan készülő étel. Mellesleg ez is a Székely Gazdának készített szép, színes sorozatból való, amiről korábban már szóltam. Szóval kedvem kerekedett egy kicsit kísérletezgetni és szerintem, isteni kombinációk jöttek ki belőle. Szerintetek?...
Hozzávalók: 30-40 dkg csirkemáj, 2 evőkanál liszt, 1 cékla, 25 dkg sütőtök, kevés olaj, citromlé, só, bors.
Elkészítése: A sütőtököt és a céklát meghámozzuk, kb. 1x1 centiméteres kockára vágjuk, majd egymástól elkülönítve egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kevés sóval megszórjuk, citromlével és pici olajjal megspricceljük, majd a sütőben puhára sütjük. Ezalatt a májat hártyáitól megtisztítjuk és kettőbe vágjuk, illetve villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben ne „robbanjon szét”. A víztől leitatott májat lisztbe forgatjuk, majd forró olajban piros ropogósra sütjük – a tányérban sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor külön-külön a tányérra halmozzuk a céklát és a sütőtököt, mellétesszük a sült májat és tejfölös tormával kínáljuk.
Jó fakanálforgatást!
Hozzávalók: 30-40 dkg csirkemáj, 2 evőkanál liszt, 1 cékla, 25 dkg sütőtök, kevés olaj, citromlé, só, bors.
Elkészítése: A sütőtököt és a céklát meghámozzuk, kb. 1x1 centiméteres kockára vágjuk, majd egymástól elkülönítve egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kevés sóval megszórjuk, citromlével és pici olajjal megspricceljük, majd a sütőben puhára sütjük. Ezalatt a májat hártyáitól megtisztítjuk és kettőbe vágjuk, illetve villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben ne „robbanjon szét”. A víztől leitatott májat lisztbe forgatjuk, majd forró olajban piros ropogósra sütjük – a tányérban sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor külön-külön a tányérra halmozzuk a céklát és a sütőtököt, mellétesszük a sült májat és tejfölös tormával kínáljuk.
Jó fakanálforgatást!
Finom
VálaszTörlés