Oldalak

2012. július 10., kedd

Meggyes-csokis profiterol

Még egy profiterol, mert nyár van, s ilyenkor nincs ennél jobb desszert a világon. Ráadásul, ha a fagyikat előre elkészítjük és a képviselőfánkot is megsütjük, akkor még öt percbe sem telik egy adag összerakása. Ez alkalommal egy olyan változatot készítettem, amiben a csokit házasítottam a meggyel és őszintén szólva az eredménnyel fölöttébb elégedett voltam. A receptje egyébként megjelent a Székely Konyha júniusi lapszámában. S ha már itt tartunk, elmondanám azt is, hogy hétfőtől-péntekig minden nap fél tízkor - magyarországi idő szerint fél kilenckor - a Székely Konyhában megjelent ételreceptekről beszélgetek Gáspáry István kollégával a Retró Rádió főzőcskézős műsorában. Csíkszereda körzetében a 88,7 fm-en fogható - ezt főleg kedves régi osztálytársaimnak írom. 

Meggyes-csokis profiterol 

Elkészítési idő: 5 perc. A megadott leírás egy adagra szól.

3 csokoládékrémes képviselőfánk, 1 gombócnyi meggyes joghurtfagylalt, 1 gombócnyi sztracsatellás fagylalt, 1 gombócnyi csokis-meggyes fagylalt, 1 evőkanálnyi tejszínhab, csokoládéöntet, vagy csokoládéreszelék, meggyszem. 

1. Az előre elkészített képviselőfánkot nagy méretű fagylaltoskehely aljába tesszük.
2. Ráhalmozzuk a fagylaltgombócokat, tejszínhabból csinos rózsát nyomunk a tetejére, tetszés szerint leöntjük csokoládéöntettel vagy megszórjuk csokireszelékkel, és tetejére egy meggyszemet teszünk. 

Jó tudni! 
• Bármilyen fagylalttal, bármilyen krémmel töltött képviselőfánkkal elkészíthetjük. 
• Nagyon gyorsan megy az összeállítása, ha előzetesen előkészítettünk minden hozzávalót.

Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. Ahh, a profiterol csodás! :)

    Ha van kedved, játékra invitállak! :)
    http://azurelefant.blogspot.hu/2012/07/kerdezz-felelek-jatek.html

    VálaszTörlés
  2. Most kínozni akarsz ezzel a finomsággal?:)
    Ha érik már a szamóca nálatok, készítesz akkor egy fotót Erdőkóstoló számára?

    VálaszTörlés
  3. Szia, jól vagy, rég nem voltál a blogon:) Remélem semmi baj, csak nyaralsz:)
    Játék van nálam, szívesen látlak:http://makacskakonyhaja.blogspot.ro/2012/08/nyarbucsuztato-lancjatek.html

    VálaszTörlés