Főz a lányom! Egyre jobbakat és egyre finomabbakat. Erre pedig kifejezetten büszke vagyok, de még inkább örülök neki. Szóval, ezt a túrókrémet ő hozta össze kb. két hete, amikor Emese és Jani barátom egy este betoppant hozzánk - lényegében, amolyan hirtelen vacsora egyik fogásának szántuk. Míg én a padlizsánkrémmel bíbelődtem, ő pillanatok alatt összedobta ezt a túrókrémet, kivájt paradicsomba és paprikába töltötte és így tálalta. Ez is benne lesz az Erdélyi Konyha szeptemberi lapszámában.
Túrókrém paprikába és paradicsomba töltve
Hozzávalók: 10 dkg juhtúró, 10 dkg tehéntúró, 1-2 evőkanál tejföl, 10 dkg vaj, 1 kisfej hagyma, só, 4-5 paradicsom, 1-2 paprika.
Elkészítése: A juhtúrót és tehéntúrót a vajjal és tejföllel krémesre kavarjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, ha szükséges picit sózzuk és összekavarjuk. Ezután betöltjük a kicsumázott paprikákba és a húsától kikotort paradicsomokba. Izlés szerint gazdagíthatjuk a krémet köménymaggal és pirospaprikával, finomra vágott petrezselyemzölddel, illetve bármilyen zöldfűszerrel. Pirítós rozskenyérrel és citromos teával fogyasztjuk.
Jó fakanálforgatást!
Elkészítése: A juhtúrót és tehéntúrót a vajjal és tejföllel krémesre kavarjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, ha szükséges picit sózzuk és összekavarjuk. Ezután betöltjük a kicsumázott paprikákba és a húsától kikotort paradicsomokba. Izlés szerint gazdagíthatjuk a krémet köménymaggal és pirospaprikával, finomra vágott petrezselyemzölddel, illetve bármilyen zöldfűszerrel. Pirítós rozskenyérrel és citromos teával fogyasztjuk.
Jó fakanálforgatást!
Nagyon ügyes és nagyon guszta finomság
VálaszTörlésÜgyes, és biztos finom.
VálaszTörlésHiába, na, volt kitől tanulnia!:)
UI. De sok ideje volt valakinek tegnap!:D Hál'istennek, mert aztán megint kezdődik a hajrá, és ismét nem frissül a blogod egy ideig!:(