Főz a lányom! Egyre jobbakat és egyre finomabbakat. Erre pedig kifejezetten büszke vagyok, de még inkább örülök neki. Szóval, ezt a túrókrémet ő hozta össze kb. két hete, amikor Emese és Jani barátom egy este betoppant hozzánk - lényegében, amolyan hirtelen vacsora egyik fogásának szántuk. Míg én a padlizsánkrémmel bíbelődtem, ő pillanatok alatt összedobta ezt a túrókrémet, kivájt paradicsomba és paprikába töltötte és így tálalta. Ez is benne lesz az Erdélyi Konyha szeptemberi lapszámában.
Túrókrém paprikába és paradicsomba töltve
Hozzávalók: 10 dkg juhtúró, 10 dkg tehéntúró, 1-2 evőkanál tejföl, 10 dkg vaj, 1 kisfej hagyma, só, 4-5 paradicsom, 1-2 paprika.
Elkészítése: A juhtúrót és tehéntúrót a vajjal és tejföllel krémesre kavarjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, ha szükséges picit sózzuk és összekavarjuk. Ezután betöltjük a kicsumázott paprikákba és a húsától kikotort paradicsomokba. Izlés szerint gazdagíthatjuk a krémet köménymaggal és pirospaprikával, finomra vágott petrezselyemzölddel, illetve bármilyen zöldfűszerrel. Pirítós rozskenyérrel és citromos teával fogyasztjuk.
Jó fakanálforgatást!
Elkészítése: A juhtúrót és tehéntúrót a vajjal és tejföllel krémesre kavarjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, ha szükséges picit sózzuk és összekavarjuk. Ezután betöltjük a kicsumázott paprikákba és a húsától kikotort paradicsomokba. Izlés szerint gazdagíthatjuk a krémet köménymaggal és pirospaprikával, finomra vágott petrezselyemzölddel, illetve bármilyen zöldfűszerrel. Pirítós rozskenyérrel és citromos teával fogyasztjuk.
Jó fakanálforgatást!
2 megjegyzés:
Nagyon ügyes és nagyon guszta finomság
Ügyes, és biztos finom.
Hiába, na, volt kitől tanulnia!:)
UI. De sok ideje volt valakinek tegnap!:D Hál'istennek, mert aztán megint kezdődik a hajrá, és ismét nem frissül a blogod egy ideig!:(
Megjegyzés küldése