Meg nem mondom melyik szakács barátomtól tanultam, mert olyan rég volt, hogy nem emlékszem pontosan. Tény, hogy szakácstól tanultam és azóta kedvencünkké vált ez a nagyon gyorsan és egyszerűen készülő étel, amivel kezdők is bátran próbálkozhatnak.
Hozzávalók: 1 csirkemell, 20-25 vékony szelet húsos füstölt szalonna vagy bacon, só, fehérbors, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A csirkemellet ujjnyi vastag 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a vékony szelet szalonnába tekerjük és fogvájóval megtűzzük. (Ezt akár előző este is előkészíthetjük, hogy másnap gyorsabban menjen az ebédkészítés.) Ezután kevés olajat hevítünk egy serpenyőben és a szalonnába tekert csirkemell-csíkokat kisütjük. Miután kicsit hűlt kiszedjük belőle a fogvájót és tetszés szerinti körettel vagy salátával még melegen tálaljuk.
Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint étkezők húsnapon semleges zöldségkörettel fogyaszthatják.
Jó fakanálforgatást!
Én tőled fogom megtanulni, mert nagyon mgtetszett, főleg ezekel a friss zöldségekkel isteni lehet.
VálaszTörlésEz nagyon fincsi,szeretjük.:)
VálaszTörlésNo, ez is jó, csak ehhez vásárolni kell. De majd lesz ez is. :)
VálaszTörlésNagyon ízletes
VálaszTörlés