2011. május 12., csütörtök

Szalonnába göngyölt csirkemell-csíkok

Meg nem mondom melyik szakács barátomtól tanultam, mert olyan rég volt, hogy nem emlékszem pontosan. Tény, hogy szakácstól tanultam és azóta kedvencünkké vált ez a nagyon gyorsan és egyszerűen készülő étel, amivel kezdők is bátran próbálkozhatnak.

Hozzávalók: 1 csirkemell, 20-25 vékony szelet húsos füstölt szalonna vagy bacon, só, fehérbors, olaj a sütéshez.

Elkészítése: A csirkemellet ujjnyi vastag 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a vékony szelet szalonnába tekerjük és fogvájóval megtűzzük. (Ezt akár előző este is előkészíthetjük, hogy másnap gyorsabban menjen az ebédkészítés.) Ezután kevés olajat hevítünk egy serpenyőben és a szalonnába tekert csirkemell-csíkokat kisütjük. Miután kicsit hűlt kiszedjük belőle a fogvájót és tetszés szerinti körettel vagy salátával még melegen tálaljuk.

Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint étkezők húsnapon semleges zöldségkörettel fogyaszthatják.

Jó fakanálforgatást!

4 megjegyzés:

Kati írta...

Én tőled fogom megtanulni, mert nagyon mgtetszett, főleg ezekel a friss zöldségekkel isteni lehet.

Adél írta...

Ez nagyon fincsi,szeretjük.:)

M írta...

No, ez is jó, csak ehhez vásárolni kell. De majd lesz ez is. :)

Bianka írta...

Nagyon ízletes

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails