Ez egy jó nyári étel, aminek az az előnye, hogy hamar készül, nem kell órákig a kályha mellett rostokolni a nyári melegben. Nálunk ilyenkor igen népszerűek az ilyen egyszerű ételek, szívesen fogyasztjuk akár ebédnek, akár vacsorának. Általában úgy szoktam készíteni, hogy reggel elkészítem a dzadzíkit - mert nem árt neki, ha áll -, megpucolom a tököt, felszeletelem, befűszerezem, aztán délben csak panírozom, sütöm és már tálalom is.
Hozzávalók: 1 közepes tök vagy 2 kisebb, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, só, bors, olaj, a sütéshez.
Elkészítése: A tököt meghámozzuk, félujjnyi vastag szeletekre vágjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk. A tojást felverjük, a tökszeleteket előbb lisztbe, majd tojásba forgatjuk, végül olajban aranybarnára sütjük. Tálalhatjuk bármilyen salátával, szósszal, de akár főzelékek feltéteként is. Most épp a dzadzíkire fájt a fogunk és azzal ettük.
Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint étkezők fogyaszthatják húsnapon, zöldségnapon és tésztanapon is.
Tök is, tzatziki is mennyei!
VálaszTörlésKukk be hozzám, az új linkem:
http://kotyvasztok.blogger.hu/
Már látom lelki szemeim előtt a jó kis hétvégét! :)
Eszkimó: én is, én is! De előbb lelevelezem, letárgyalom a lányokkal, aztán kirakom a blogra is. Hét elején egyeztetek velük, ma nem zavarom őket, mert hét vége és vasárnap. :)
VálaszTörlésRendben, rendben :)
VálaszTörlésEzt nagyon tudnám szeretni
VálaszTörlés