Oldalak

2011. június 4., szombat

Rántott tök dzadzíkivel


Ez egy jó nyári étel, aminek az az előnye, hogy hamar készül, nem kell órákig a kályha mellett rostokolni a nyári melegben. Nálunk ilyenkor igen népszerűek az ilyen egyszerű ételek, szívesen fogyasztjuk akár ebédnek, akár vacsorának. Általában úgy szoktam készíteni, hogy reggel elkészítem a dzadzíkit - mert nem árt neki, ha áll -, megpucolom a tököt, felszeletelem, befűszerezem, aztán délben csak panírozom, sütöm és már tálalom is.

Hozzávalók: 1 közepes tök vagy 2 kisebb, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, só, bors, olaj, a sütéshez.

Elkészítése: A tököt meghámozzuk, félujjnyi vastag szeletekre vágjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk. A tojást felverjük, a tökszeleteket előbb lisztbe, majd tojásba forgatjuk, végül olajban aranybarnára sütjük. Tálalhatjuk bármilyen salátával, szósszal, de akár főzelékek feltéteként is. Most épp a dzadzíkire fájt a fogunk és azzal ettük.

Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint étkezők fogyaszthatják húsnapon, zöldségnapon és tésztanapon is.

4 megjegyzés:

  1. Tök is, tzatziki is mennyei!

    Kukk be hozzám, az új linkem:

    http://kotyvasztok.blogger.hu/

    Már látom lelki szemeim előtt a jó kis hétvégét! :)

    VálaszTörlés
  2. Eszkimó: én is, én is! De előbb lelevelezem, letárgyalom a lányokkal, aztán kirakom a blogra is. Hét elején egyeztetek velük, ma nem zavarom őket, mert hét vége és vasárnap. :)

    VálaszTörlés