Oldalak

2012. június 21., csütörtök

Meggyes joghurtfagylalt

Megint kedvemre való játékra leltem, ezúttal Verus hívott játsszani és kiírásában arra hív, hogy gyümölcsös desszerteket készítsünk. S mi mással is nevezhetnék a játékba ebben a kánikulában, mint fagyival! Mellesleg, leírom, mert ilyet is ritkán mértek vidékünkön júniusban: ma 35 Celsius fok meleg volt Gyergyóban. Szóval, mikor máskor jöhetne jobban egy hűsítő fagylalt, mint ebben a kánikulában! Egyébként a fagyi jóval korábban készült és megjelent a Székely Konyha júniusi lapszámában.

Meggyes joghurtfagylalt 

Elkészítési idő: 30 perc.

fél kiló meggy, 7-8 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3 dl joghurt, 4 dl tejszín. 

1. A meggyet kimagozzuk, 3-4 evőkanál cukorral lerétegeljük, és estétől reggelig állni hagyjuk.
2. A joghurtot kikavarjuk a maradék cukorral és vaníliás cukorral, majd belekavarjuk a meggyet a levével együtt.
3. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a joghurtos-meggyes keveréket.
4. Dobozokba töltjük és megfagyasztjuk.

Jó tudni! 
• Amíg a keverék megfagy, többször is kavarjuk át, hogy meggátoljuk a jégkristályok kialakulását. 
• Fagylaltgéppel is készíthető.

Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy beneveztél a játékba :-) Nagyon szeretem a fagylaltokat, ebben a melegben meg különösen jól jönne....

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett a színe! Hasonlót készítettem én is a napokban, igaz, nem friss meggyből készült, s kicsit piszkos színe lett. De az íze annál jobb:-)

    VálaszTörlés
  3. Megennék most egy ilyen kupával! Nagyváradon jelenleg 36 fok van, de Gyergyóban ritka a 35 és ha még belegondolunk, hogy ez csak a nyár eleje:)

    VálaszTörlés