Benedek Árpád, a "gyergyói ízek őrzője" és társa, Puskás József szakács a III. Gyergyói Lovas Napok kétnapos rendezvénysorozat első napján 400 személyre, két százliteres bográcsban főztek krumplis babgulyást. Az előkészületeket az este kezdték el és már az éjszaka oda tették főni, hogy ma délre elkészülhessen. A két méretes bográcsba belekerült összesen: 8 kg hagyma, 6 kg paprika, 6 kg paradicsom, 50 kg fehér bab, 45 kg csülök, 15 kg kolbász, 30 kg gyergyószárhegyi kásás krumpli. Szabadtéri rendezvényről lévén szó, ilyen volt a tálalás - a "dizájn" Jóska műve és ennek az adagnak a tesztalanya én voltam. Nagyon finom volt és valóban különleges, hozzá leginkább a kovászos uborka talált, de a fiúk nem sajnálták a zöldséget mellőle és a jófajta szilvapálinkát sem, amit előtte szolgáltak fel.
Itt már a maradékot melegítik a későn érkezőknek.
Közben javában zajlott a fogathajtóverseny és a gyergyószentmiklósi lovas pályán több mint ezren voltak kint a délutáni órákban, amikor én ott jártam.
Sajnos nem ertunk ki a tegnap a Lovasnapokra. Mostanig csak azt sajnaltam, hogy nem lattuk a fogathajtast, a vagtazasokat, a ponikat, a gyerekek nem lovagolhattak a ponin, stb. De most ugy erzem, hogy ez a gulyas miatt is sajnalhatom, majd legkozelebb!!!! Jovore!!!!
VálaszTörlésRéka: ezt bizony kár volt kihagyni és nem csak a gulyás miatt. Csodaszép volt!
VálaszTörlésMicsoda kellemes élmények!!!!!
VálaszTörlésVicuska: Idén is lesz LOvasnapok, szeptember 18-án, és valóban az egyik legszínvonalasabb rendezvény a környéken-
VálaszTörlés