Amikor készítettem a szalonnába göngyölt csirkemell-csíkokat, akkor adta valaki az ötletet - alighanem a Fazék nevű "titkos társaságból" -, hogy a szalonnába göngyölt csirkemáj is igen finom. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem gondoltam erre, mégis kellett ez a "löket" ahhoz, hogy végül elkészítsem. Többek közt ezért is kérem az illetőt, ha olvassa a bejegyzést, szóljon, hogy említsem meg őt is és a blogját is, mert olyan finom étel készült az ő ötletére, hogy igazán megérdemli, hogy linkeljem. Szóval volt máj, a sarki boltban vettem nagyon finom házias fűszerezésű császárszalonnát, Sárika néni fel is szeletelte nekem fél milliméternyi vastagra, így hát elkészítettem a császárszalonnába göngyölt csirkemájat. Isteni lett! Nagyon örültek neki a lányok, vagyis a lányom és a két lakótársa, akik épp vendégségben voltak nálunk. Olyan jó étvággyal ették, hogy öröm volt nézni.
Hozzávalók: 7 db csirkemáj, 14 vékony szelet, füstölt, házifűszerezésű császárszalonna, pici olaj.
Elkészítése: A csirkemájat megmossuk, kettévágjuk, papírtörlőn leitatjuk róla a vizet, császárszalonnába göngyöljük, egy fogvájóval megtűzzük, majd serpenyőben pici olajban ropogósra sütjük. Petrezselymes krumplival és uborkasalátával fogyasztjuk.
Vigyázat, ha valóban házias fűszerezésű, jóízű füstölt császárszalonnába göngyöljük a májat, nem kell se sózni, se egyébbel fűszerezni! A füstölt császárszalonnától kellően pikáns ízű lesz, egyéb fűszer csak rontana az ízharmónián. Ez így tökéletes aranymetszés.
Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint étkezők krumpli nélkül, sok salátával húsnapon fogyaszthatják.
Jó fakanálforgatást!
És nem pattogott-fröcskölt szerteszéjjel? Mert nekem le kellett fedni a serpenyőt, ha nem akartam festeni a konyhában!:)
VálaszTörlésUi. Leiratkoztál a rendszeres olvasóim közül?
Sedith: de igen, lefödtem a serpenyőt, de aki sütött már májat életében, az ezt tudja. Ha Te nem töröltél a rendszeres olvasóid közül, akkor én nem töröltem magam...
VálaszTörlés