Ballagások időszaka következik, amikor bármelyik percben betoppanhat egy vendég azoknál a családoknál, ahol ballagó diák van. De az is előfordulhat, hogy csemeténk jóétvágyú iskolás pajtásai toppannak be, akik szívesen bekapnak valamit mielőtt tovább rohannának. Ilyenkor jó, ha berendezkedünk a "váratlan" vendégek fogadására is. Jó, ha van a háznál valamilyen aprósütemény, de nem árt, ha van egy kis finom falatoznivaló is. A Székely Konyha májusi lapszámának összeállításánál néhány gyorsan és könnyen elkészíthető finomfalat receptjét osztottuk meg az olvasókkal. Ezek közül az egyik a képen is látható finomság.
Elkészítési idő: 30 perc.
15-20 db mogyorónyi nagyságú aprófasírt; illetve tetszés szerint: paprika, retek, olajbogyó, sajt, paradicsom.
1. A zöldségeket megmossuk és apró kockára vágjuk; a sajtot a fasírt méretéhez illő guszta szeletekre vagy kockára vágjuk.
2. A fasírtokat fogvájóra tűzzük tetszés szerint különféle zöldség darabkákkal illetve sajtkockákkal gazdagítva.
Jó étvágyat!
Aprófasírtos finomfalat
Elkészítési idő: 30 perc.
15-20 db mogyorónyi nagyságú aprófasírt; illetve tetszés szerint: paprika, retek, olajbogyó, sajt, paradicsom.
1. A zöldségeket megmossuk és apró kockára vágjuk; a sajtot a fasírt méretéhez illő guszta szeletekre vagy kockára vágjuk.
2. A fasírtokat fogvájóra tűzzük tetszés szerint különféle zöldség darabkákkal illetve sajtkockákkal gazdagítva.
Jó étvágyat!