Az egyszerű köretek sorát folytatva, ímhol a vajas natúr burgonya. Természetesen ez is kizárólag csak kedves fiatal barátaimnak, akik még ilyet nem készítettek.
Elkészítési idő: 30 perc. Egyszerű köret, húsokhoz tálalható.
1 nagy burgonya személyenként, fél diónyi vaj, só, bors, petrezselyemzöld ízlés szerint.
1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és nagy kockára vágjuk.
2. Annyi ízlés szerinti sós vízben, amennyi majdnem ellepi, puhára főzzük.
3. Leszűrjük, még forrón rátesszük a vajat, ízlés szerint fűszerezzük petrezselyemzölddel és borssal, majd átforgatjuk.
Jó tudni!
• A burgonya fövési ideje a forrástól számítva 20 perc. Ha túlfő, könnyen széteshet, és nem mutat jól a tányéron.
• A burgonya fövő levét ne öntsük el, felhasználhatjuk különféle zöldséglevesekhez.
Jó fakanálforgatást!
A recept megjelent a Székely Konyha áprilisi lapszámában.
Vajas natúr burgonya
Elkészítési idő: 30 perc. Egyszerű köret, húsokhoz tálalható.
1 nagy burgonya személyenként, fél diónyi vaj, só, bors, petrezselyemzöld ízlés szerint.
1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és nagy kockára vágjuk.
2. Annyi ízlés szerinti sós vízben, amennyi majdnem ellepi, puhára főzzük.
3. Leszűrjük, még forrón rátesszük a vajat, ízlés szerint fűszerezzük petrezselyemzölddel és borssal, majd átforgatjuk.
Jó tudni!
• A burgonya fövési ideje a forrástól számítva 20 perc. Ha túlfő, könnyen széteshet, és nem mutat jól a tányéron.
• A burgonya fövő levét ne öntsük el, felhasználhatjuk különféle zöldséglevesekhez.
Jó fakanálforgatást!
A recept megjelent a Székely Konyha áprilisi lapszámában.
3 megjegyzés:
Egyszerű és nagyszerű ez a köret, én imádom a krumplit mindenféle változatban, vajjal különösen. Nagyon szép a tálalásod:)
Ismétlés a tudás anyja :-)))
Kati: mióta megint gasztrolapot szerkesztek, igyekszem szépen tálalni és jó fotókat készíteni. :)))
Alterego: na igen... :))))
Megjegyzés küldése