2012. március 21., szerda

Húsvétra hangolódunk a Székely Konyhában

Megjelent a Székely Konyha márciusi lapszáma és már megvásárolható az újságárusoknál. Természetesen, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy előfizetői a Hargita Népének, azok ingyen lapozhatják kis lapocskánkat, amit nagy szeretettel állítottunk össze Ritával, Rékával és Bíborkával. És egyáltalán nem mellékes, hogy ebben a lapszámban Lóri kollégám is besegített egy rövid, de annál ízesebb hírrel. Nem utolsó sorban köszönjük Feri grafikusunk és Ceci korrektorunk   szakértő munkáját.
A lap tartalmáról elmondanám, mivel vészesen közeleg a húsvét, igyekeztünk olyan ételreceptekkel előhozakodni, amik ötlettel szolgálhatnak az ünnepi menü összeállításához. Figyelembe vettük azt is, hogy a húsvétkor hagyományos bárányhúst nem mindenki kedveli, tanácsért egy aranyos dédikéhez fordultunk, a gyergyóalfalvi, 83 éves Domokos Juliánna nénihez. Kiderült, igencsak inspiráltak voltunk, a dédi - aki mellesleg 53 évesen szerzett hajtási jogosítványt és néhány éve még vezetett - pillanatokon belül olyan ötlettel szolgált, hogy ihaj! Töltött kókonyát készített, nem báránybelsőségekből, másból, mégis hagyományos, és azok is jó étvággyal fogyaszthatják, akik egyébként nem eszik a bárányhúst. Még mindig az ünnepnél maradva azt is elárulom, hogy a Költségkímélő hidegtál dizájnja a lányom munkája, így abban a szerencsés helyzetben lehettek, hogy az ünnep környékén láthatjátok a szép tálalást ezen a blogon. A locsolóknak Réka ajánl ízletes és ötletes süteményeket, Rita pedig a vegetáriánusoknak állított össze pompás fogásokat. A Gyors és könnyű rovatunkban mindenféle mártogatóst és salátát ajánlunk a húsok mellé, Bíborka pedig a címlapon is látható Rácz Erzsébettől - a Székely Konyha Egyesület elnökétől - szerzett páratlan bárányhúsból készült hagyományos receptet.

Vegyétek, lapozzátok és szeressétek!

6 megjegyzés:

Kati írta...

Biztos nagyon igényes a lapotok, olyan kár, hogy nálunk nem kapható.

Alíz írta...

Kati: igyekszünk minél jobb lapot tenni az olvasó asztalára, mert nálunk a minőség a fontos, nem a mennyiség. :) S hátha egyszer eljut hozzátok is ez a lap.:)

M írta...

Nagyon szívesen lapozgatnám én is. :)

Alíz írta...

M: na pont ezen gondolkodom, hogyan oldjam meg, hogy neked, Katinak és még néhány kedves embernek eljuttassam a kis lapot. De előbb-utóbb kitalálom. :)

duende írta...

Gratulálok és örülök, hogy megint újságot is szerkesztesz! :)

Alíz írta...

Duende: köszönöm! Mint tudod, nagy szeretettel végzem ezt a munkát és ezzel a csapattal meg háttérrel igazán üdítő feladat. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails