2011. június 24., péntek

Petrezselymes krumpli - kétféle változat


Ez egy olyan mindenki által ismert köret, hogy más talán be sem blogolná, én viszont én vagyok és nem más, ezért beblogolom. És igen, megint az aranyifjúságra való tekintettel, akik lelkesen olvassák a blogomat és napirenden kérdezgetnek Messenger-en, facebook-on, telefonon, vagyis minden modern kommunikációs csatornán. Nos, az ők kedvükért írom le a petrezselymes krumpli azt a két változatát, amit leggyakrabban szoktam készíteni. Ami a fenti képen látható, az héjában főtt krumpliból készült, az alábbi képen lévő pedig nyers krumpliból. Az íze sem azonos a kétféle petrezselymes krumplinak, de mindkettő egyformán felszolgálható köretnek bármilyen sült hús, gomba vagy zöldség mellé.

Petrezselymes krumpli héjában főtt krumpliból

Hozzávalók: 5-6 közepes, héjában főtt krumpli, só, csokornyi petrezselyemzöld, olaj.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk és nagyobb kockára vágjuk. Közben egy serpenyőben vagy lábosban olajat hevítünk, beletesszük a nagy kockára vágott krumplit, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, átforgatjuk és forróra melegítjük. Ezt a változatot akkor érdemes készíteni, ha nagyobb mennyiségre van szükségünk.
Petrezselymes krumpli nyers krumpliból
Hozzávalók: 3-4 nyers nagy krumpli, só, csokornyi petrezselyemzöld, olaj.

Elkészítése: A krumplit megmossuk, meghámozzuk és hosszú hasábokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beleforgatjuk a krumplit, majd lefödve saját gőzében pároljuk. Kb. 5-10 perc múlva levesszük az edényről a födőt, ha már félpuha, sózzuk, ismét átforgatjuk és újra lefödve tovább pároljuk. Amikor a krumpli már teljesen puha, akkor szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemzölddel, átforgatjuk és tálaljuk.

Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint étkezők zöldség és tésztanapon fogyaszthatják sok salátával, gombával és egyéb semleges zöldségekkel.

Jó fakanálforgatást!

1 megjegyzés:

gasztroreka írta...

:) A napokban mesélte az egyik blogger, hogy a legkeresetebb étele a grízes tészta volt. Nekem meg idén a kapormártás.:)
Szükség van a kezdő receptekre is, nekünk mindenkire kell gondolnunk.
Senki sem úgy kezdte, hogy evidens volt számára minden.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails