2011. július 26., kedd

Grillezett csirkecomb

Ezt a finomságot akkor főztem, amikor a fiamék indultak a Balkánra kirándulni, és előtte hazajöttek néhány napra. Áronnak az volt az óhaja, hogy valami "rendes székelyembernek való ételt" főzzek, és lehetőleg ne legyen benne sem orda, sem kapor. Így készült ez a grillezett csirkecomb fokhagymás paradicsomszósszal és mentás dzadzíkivel - Latsia ötletére - köretnek pedig mazsolás-gyömbéres rizst adtam mellé. Mondjuk ez utóbbitól nem volt elragadtatva, de a többi nagyon ízlett neki. Nekünk, lányoknak viszont minden ízlett.

Hozzávalók: személyenként 1 kicsontolt csirkefelsőcomb, só, bors, pici fehérbor.

Elkészítése: A csirkecombot sóval és borssal fűszerezzük, majd felhasználásig hűtőben tároljuk. Ezután grillserpenyőben, vagy grilltárcsán pirosra sütjük mindkét oldalát úgy, hogy közben borral locsolgatjuk. Sütéskor figyeljünk arra, hogy ne forgassuk a húst, mert akkor kiszárad. Úgy a jó, ha egyik oldalát pirosra sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és azt is megsütjük.

Az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint húsnapon fogyasztjuk nyilván a rizsköret nélkül.

Jó fakanálforgatást!

6 megjegyzés:

Petra írta...

Egyetértek a lányokkal. Tetszik az az egész tányér! :)

Bianka írta...

Isteni finom

Vicuska írta...

Nekem is úgy tűnik, hogy isteni finom! A keleti ízvilág (lásd gyömbéres rizs)általában a pasiknak nem minden esetben jön be, a toleránsabbaknak viszont ízlik.

Vicuska írta...

Nekem is úgy tűnik, hogy isteni finom! A keleti ízvilág (lásd gyömbéres rizs)általában a pasiknak nem minden esetben jön be, a toleránsabbaknak viszont ízlik.

Kati írta...

Én is szívesen ettem volna akkor, ott veletek.:)

Alíz írta...

Petra és Bianka: Köszönöm. :)

Vicuska: Igazad van, már többször is megjártam. :)

Kati: Mi pedig szívesen láttunk volna, mert volt belőle bőven. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails