Örömmel közlöm, hogy új gasztronómiai lapot sikerült összehoznunk Eszkimóval és Rékával, illetve Bíborka kolléganőmmel Székely Konyha címmel. Az új lap a Hargita Népe mellékleteként jelenik meg minden hónap harmadik keddjén, támogatója Hargita Megye Tanácsa és a Székely Konyha Egyesület. A 16 oldalas, színes kiadvány grafikai megjelenítése Siklódy Ferenc grafikusművész munkáját dícséri, stílusán és kommunikációs nyelvezetén főszerkesztőmmel, Csongival törtük a fejünk, hogy olyan legyen, amilyennek lennie kell. A korrektúráját Ceci kolléganőm, egy vérprofi, komoly tapasztalattal rendelkező korrektor végezte, jó hírének keltésében pedig Orsi marketinges kolléganőmnek vannak jelentős érdemei. A nyomtatását a középiskoláskori évfolyamtársam, Ári tulajdonában lévő Alutus Nyomda vállalta. Szóval, komoly szakemberek és támogatók vannak a kis lapocska hátterében, amely már kezdi megközelíteni azt a minőségi szintet, amit elvárok egy ilyen laptól. Természetesen, ez az első lapszám, vannak apró hibái, különféle okok miatt csúszott a megjelenése is, de végre itt van és kézzel fogható. A nem Hargita megyében élő olvasóim azonban csak úgy szerezhetik be, ha megrendelik a Hargita Népét, amire van lehetőség. Érdemes, ugyanis a Hargita Népe megrendelőinek ingyenes a kis lapocska. Szabadeladásban ott lehet megvásárolni, ahol Hargita Népét is árulnak.
Ami a tartalmát illeti, az első lapszámban is, de a soron következőkben is: igyekszünk színessé, érdekessé tenni, igazodva az adott időszakban olcsón és jó minőségben elérhető alapanyagokhoz, nem utolsó sorban előnyben részesítjük a helyi termelők, gazdák kínálatát. Ugyanakkor figyelünk arra is, hogy minél szélesebb olvasói igényt elégítsünk ki, illetve a hiteles ételreceptek mellett nyújtsunk egy kis érdekes olvasnivalót is.
A Székely Konyha, mint már említettem, minden hónap harmadik keddjén jelenik meg és szabadeladásban 2 lejért megvásárolható mindaddig, amíg a készletből tart.
Vegyétek és szeressétek!