2010. április 25., vasárnap

Bécsi meggyes sütemény

Húsvétkor ez is komoly sikert aratott, ezért merem bátran ajánlani Gyopinak és Imolának. Mielőtt azonban bemásolnám a receptet még annyit, hogy ezt is Gál Edithtől tanultam és az eredeti leírása itt olvasható. Sajnos, erről sem készültek fázisfotók, na de majd legközelebb...

Hozzávalók a piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál víz, 8 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 1 tasak sütőpor, 7 evőkanál liszt; a krémhez: 10 g zselatin, 4 tojássárga, 10 dkg cukor, 10 dkg durvára vágott csokoládé, 4 dl tejszín, rumaroma, ízlés szerint; csokoládéreszelék.


A tojásfehérjét a vízzel és a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgát, végül pedig a kakaóval és sütőporral elegyített lisztet. Zsírozott-lisztezett-, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A krémhez előbb beáztatjuk a zselatint, majd a tojássárgát a cukorral és kevés rumarumával habosra kavarjuk. Gőz fölött besürítjük a krémet, aztán kihűtjük. Hozzáadjuk a durvára vágott csokoládét, az áztatott zselatint és a tejszínhabot. A krémet kevés időre hűtőszekrénybe tesszük, aztán rákenjük a piskótára, majd meggyszemeket nyomunk bele, végül pedig meghintjük csokoládé reszelékkel. A süteményt 3-4 órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva tálaljuk.


Jó fakanálforgatást!

6 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Jajj, de jól néz ki!! :))

Bianka írta...

Nagyon jól néz ki, guszta

Alíz, Erdélyből írta...

Gál Edith / Bianka: Finom is volt. :)

tücsi írta...

Ezt a klassz sütit elmentem, mert nagyon gusztán néz ki.És egyszerű. Nagyon finom lehet!:):) Imádom a meggyet!

Alíz írta...

Tücsi: valóban nagyon finom. Kíváncsi vagyok nektek majd ízlik-e. :)

Erika írta...

Köszönöm a receptet. Elkészítettem és nagy sikere volt!;-))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails