
Fűszeres, mézes alma
Hozzávalók: 2-3 alma, 1-2 evőkanál vaj, őrölt fahéj és szegfűszeg, kevés zsálya, 1 nagy evőkanálnyi méz.
Elkészítése: Az almát megmossuk, héjastól nagyobb cikkekre vágjuk, és kivágjuk a magházát. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk az almaszeleteket, a mézet és a fűszereket, finoman összekavarjuk, hogy a fűszeres, mézes mártás minden oldalán érje az almát, majd lefedve még egy-két percig pároljuk. Akkor jó, ha az alma húsa már puha, de még nem esik szét. Krumplipürével tálaljuk, illetve különféle húsok mellé is kitűnő köret – természetesen ez utóbbi esetben kizárólag húsnapon.
Jó fakanálforgatást!
Elkészítése: Az almát megmossuk, héjastól nagyobb cikkekre vágjuk, és kivágjuk a magházát. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk az almaszeleteket, a mézet és a fűszereket, finoman összekavarjuk, hogy a fűszeres, mézes mártás minden oldalán érje az almát, majd lefedve még egy-két percig pároljuk. Akkor jó, ha az alma húsa már puha, de még nem esik szét. Krumplipürével tálaljuk, illetve különféle húsok mellé is kitűnő köret – természetesen ez utóbbi esetben kizárólag húsnapon.
Jó fakanálforgatást!
2 megjegyzés:
Nyelek nagyokat, nagyon finom lehet
Egy spanyol variáns (Manzanas en dulce): 1 dl vízből, kávéskanál vajból és 15 dkg mézből keveréket készítünk megkenjük tűzálló tálunkat, majd beleállítunk a magházak helyén megtöltött almákat.Töltelék: 10 dkg füge és 5 dkg hámozott mandula (apróra vágva). Közepesen forró sütőben bő félórát sütjük mézzel a mézes keverékkel gyakran locsolgatva.
Köretként sertéssülthöz 4-6 piros almát (hámozatlanul) kockára vágok, és felolvasztott vajon kb. 10 percig párolom fakanállal kevergetve, míg rózsaszínű és puha nem lesz. Amilyen egyszerű olyan jó,
Megjegyzés küldése