2009. november 15., vasárnap

Kata tepsis csirkecombja

Nem tudom, máshol, más "szakmában", hogy van, de mi, "újságírótyúkok", ha összekerülünk, miután a környék szaftos pletykáit elosztottuk és a magunk módján a világot is "megváltottuk", biztos, hogy a főzésnél kötünk ki. A fakanál körüli elméletgyártás legtöbbször úgy kezdődik, hogy valamelyik bedobja a sarkalatos kérdést: "adjatok valami jó tippet, finom és gyorsan készülő kajára!" Ez a varázsige, mert innen aztán egymást túlbeszélve jönnek a jobbnál jobb receptek. Egyik alkalommal Kata mesélte el, hogy milyen szenzációs tepsis csirkecombbal kápráztatta el a családját, s még nem is posztolt a konyhában órákon át. Az ötlet nagyon megtetszett, azonnal megjegyeztem és azóta már többször is elkészítettem.

Hozzávalók: 4-6 db. csirkecomb (alsó és felső egyben), 6-8 db. koktélparadicsom, vagy 1-2 db paradicsom karikára vágva, 2 nagy alma, 1-2 paprika, 3-4 cikk fokhagyma, 1 nagy fej hagyma, só, bors, fűszerpaprika.

A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk a víztől, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával. Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal és ebbe fektetjük a csirkecombokat.


Ezután rászórjuk a karikára vágott hagymát, a fokhagymacikkeket, a karikára vágott paprikát és a magházától megtisztított cikkekre vágott almát, illetve a paradicsomot. (A koktélparadicsomot egészben, ha nincs ilyen, akkor a másikat karikára vágva.) Ezután a tepsit alufóliával lefedjük, majd a sütőben kb. félórát sütjük, aztán levesszük róla a fóliát és addig sütjük, míg szép pirosra pirul a comb. A comb mellé nem szükséges köret, hiszen a tepsiben sült zöldségek és alma körteként is felfogható. Salátával, illetve savanyúsággal tálaljuk, csak húsnapon fogyasztjuk.

Jó fakanálforgatást!

7 megjegyzés:

sedith írta...

Aha, az ominózus tepsis csirke, aminél múltkor mi is kikötöttünk duma közben. Képzeld, éppen az akkori rakott csirkémet írogatom, csak közben elolvastam a leveledet és jöttem én is kukucskálni!:)

sedith írta...

Ma ez lesz ebédre, már kiolvadtak a combok!:) Paradicsomot azért kell még vegyek!:)

Alíz, Erdélyből írta...

Sedith: majd számolj be, hogy izlett a családnak. :)

sedith írta...

Egynegyedének isteni volt!:D (Eddig. A többiek ezután jönnek csak sorra!:P)

Ági írta...

Hurrá, megvan a holnapi ebédünk! Köszönet érte!

Alíz, Erdélyből írta...

Ági: jó szívvel. :)

Nagy Andi írta...

Szia Alíz. :)

Nekem most sül a sütőben ez a nagyon gusztusos kis étel. :)
Köszönöm a tippet és a receptet. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails