
Hozzávalók: 4-6 db. csirkecomb (alsó és felső egyben), 6-8 db. koktélparadicsom, vagy 1-2 db paradicsom karikára vágva, 2 nagy alma, 1-2 paprika, 3-4 cikk fokhagyma, 1 nagy fej hagyma, só, bors, fűszerpaprika.

A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk a víztől, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával. Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal és ebbe fektetjük a csirkecombokat.

Ezután rászórjuk a karikára vágott hagymát, a fokhagymacikkeket, a karikára vágott paprikát és a magházától megtisztított cikkekre vágott almát, illetve a paradicsomot. (A koktélparadicsomot egészben, ha nincs ilyen, akkor a másikat karikára vágva.) Ezután a tepsit alufóliával lefedjük, majd a sütőben kb. félórát sütjük, aztán levesszük róla a fóliát és addig sütjük, míg szép pirosra pirul a comb. A comb mellé nem szükséges köret, hiszen a tepsiben sült zöldségek és alma körteként is felfogható. Salátával, illetve savanyúsággal tálaljuk, csak húsnapon fogyasztjuk.
Jó fakanálforgatást!
7 megjegyzés:
Aha, az ominózus tepsis csirke, aminél múltkor mi is kikötöttünk duma közben. Képzeld, éppen az akkori rakott csirkémet írogatom, csak közben elolvastam a leveledet és jöttem én is kukucskálni!:)
Ma ez lesz ebédre, már kiolvadtak a combok!:) Paradicsomot azért kell még vegyek!:)
Sedith: majd számolj be, hogy izlett a családnak. :)
Egynegyedének isteni volt!:D (Eddig. A többiek ezután jönnek csak sorra!:P)
Hurrá, megvan a holnapi ebédünk! Köszönet érte!
Ági: jó szívvel. :)
Szia Alíz. :)
Nekem most sül a sütőben ez a nagyon gusztusos kis étel. :)
Köszönöm a tippet és a receptet. :)
Megjegyzés küldése