A karfiol leves az egyik kedvenc levesem télen-nyáron. Most éppen szezonja van a karfiolnak, olcsón vásárolható és nagyon ízletes leves készíthető belőle röpke néhány perc alatt.
Hozzávalók: egy kis fej karfiol, 1-2 sárgarépa, egy kis fej hagyma, olaj, 1-2 evőkanál rizs, só, késhegynyi sáfrány, petrezselyemzöld.
A hagymát apró kockára vágjuk, majd egy kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott sárgarépát és puhára pároljuk.
Feltöltjük vízzel, majd amikor felfőtt, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és a rizst, ízlés szerint sózzuk, majd amikor puhára főtt a zöldség, megszórjuk egy kis sáfránnyal. Tálaláskor petrezselyemzöldet és borsot adunk melléje, de aki szereti tehet bele tejfölt is. Elkészítése zöldségpucolással együtt 15 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése