
Tárkonyos csirkeragu leves
Hozzávalók: 20 dkg csirkemell, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 szelet zeller, 1 kisfej hagyma, 1 cikk fokhagyma, fél paprika, 1 csapott evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl, fél dl tej, csipetnyi tárkony, tárkonyecet, só, bors, pirospaprika, olaj.
Elkészítése: A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és az olajon fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és paprikát, megdinszteljük, megszórjuk kevés pirospaprikával, majd feltöltjük vízzel és felforraljuk. Közben egy serpenyőben megdinszteljük a többi apró kockára vágott zöldséget, majd a fővő leveshez adjuk és megsózzuk. Amikor a zöldség puha, beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a tárkonyt, végül behabarjuk a levest a tejfölös habarással és kevés borssal, tárkonyecettel ízesítjük.
Jó fakanálforgatást!
P.S.: Közben meg ne feledkezzünk az alábbi felhívásokról sem!
- Augusztus 28-án, azaz ma: I. Nemzetközi Gulyás Nap - ezen a napon illik gulyást főzni! Ma gulyás lesz nálunk ebédre. És Nálatok?!
- Augusztus 31. - a Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kalendáriumát projektünk határideje. Ha erdélyi, vagy Erdélyhez bármilyen szállal kötődő gasztroblogger vagy és még mindig nem jelentkeztél a kiírásra, kedden éjfélig még megteheted! Részleteket itt olvashatsz róla.
- Szeptember 19. - a 37. VKF! határideje, amelynek a mottója: "Minden gomba jó gomba, csak az ember goromba!" Ha még nem készítettél gombás ételt a kiírásra, akkor érdemes elgondolkodnod rajta, mit is küldesz majd.
Elkészítése: A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és az olajon fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és paprikát, megdinszteljük, megszórjuk kevés pirospaprikával, majd feltöltjük vízzel és felforraljuk. Közben egy serpenyőben megdinszteljük a többi apró kockára vágott zöldséget, majd a fővő leveshez adjuk és megsózzuk. Amikor a zöldség puha, beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a tárkonyt, végül behabarjuk a levest a tejfölös habarással és kevés borssal, tárkonyecettel ízesítjük.
Jó fakanálforgatást!
P.S.: Közben meg ne feledkezzünk az alábbi felhívásokról sem!
- Augusztus 28-án, azaz ma: I. Nemzetközi Gulyás Nap - ezen a napon illik gulyást főzni! Ma gulyás lesz nálunk ebédre. És Nálatok?!
- Augusztus 31. - a Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kalendáriumát projektünk határideje. Ha erdélyi, vagy Erdélyhez bármilyen szállal kötődő gasztroblogger vagy és még mindig nem jelentkeztél a kiírásra, kedden éjfélig még megteheted! Részleteket itt olvashatsz róla.
- Szeptember 19. - a 37. VKF! határideje, amelynek a mottója: "Minden gomba jó gomba, csak az ember goromba!" Ha még nem készítettél gombás ételt a kiírásra, akkor érdemes elgondolkodnod rajta, mit is küldesz majd.
5 megjegyzés:
Nagyon szeretem, igazán finom ízletes
Tyűűű...nagyon jól néz ki! El is mentem a recepted! :)
Bianka: bizony. Mi is nagyon szeretjük.
Mézigörl: csak tessék, tessék! :)) Majd aztán számolj be arról is, hogy izlett-e a családnak.
Nagyon finomnak tünik es ma delutan el is keszitem:-)
Krisztina: majd számolj be, hogy sikert aratott-e a családodban! :)
Megjegyzés küldése