2010. augusztus 28., szombat

Tárkonyos csirkeraguleves - Robi, séfbarátomtól

Valamikor még a nyár elején egy alkalommal igénybe vettem Robi séfbarátom szolgáltatását és ebédet rendeltem tőle egyik nap. Igen finom tárkonyos csirkeragulevest hozott és fasírtot rántott krumplival és savanyú uborkával. Nos, az ebéd, de főleg a leves annyira ízlett a lányomnak, hogy azóta is folyamatosan kéri, hogy főzzek olyan levest, mint Robi. Megvallom őszintén csirkemellből ritkán főzök levest, mert jobban szeretem a csirkeaprólékból készülő leveseket, de a lányom addig rágta a fülem, hogy a minap eldöntöttem, megfőzöm a Robi levesét. Hát, mesés lett az biztos.

Tárkonyos csirkeragu leves

Hozzávalók: 20 dkg csirkemell, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 szelet zeller, 1 kisfej hagyma, 1 cikk fokhagyma, fél paprika, 1 csapott evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl, fél dl tej, csipetnyi tárkony, tárkonyecet, só, bors, pirospaprika, olaj.

Elkészítése: A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és az olajon fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és paprikát, megdinszteljük, megszórjuk kevés pirospaprikával, majd feltöltjük vízzel és felforraljuk. Közben egy serpenyőben megdinszteljük a többi apró kockára vágott zöldséget, majd a fővő leveshez adjuk és megsózzuk. Amikor a zöldség puha, beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a tárkonyt, végül behabarjuk a levest a tejfölös habarással és kevés borssal, tárkonyecettel ízesítjük.

Jó fakanálforgatást!

P.S.: Közben meg ne feledkezzünk az alábbi felhívásokról sem!

- Augusztus 28-án, azaz ma: I. Nemzetközi Gulyás Nap - ezen a napon illik gulyást főzni! Ma gulyás lesz nálunk ebédre. És Nálatok?!

- Augusztus 31. - a Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kalendáriumát projektünk határideje. Ha erdélyi, vagy Erdélyhez bármilyen szállal kötődő gasztroblogger vagy és még mindig nem jelentkeztél a kiírásra, kedden éjfélig még megteheted! Részleteket itt olvashatsz róla.

- Szeptember 19. - a 37. VKF! határideje, amelynek a mottója: "Minden gomba jó gomba, csak az ember goromba!" Ha még nem készítettél gombás ételt a kiírásra, akkor érdemes elgondolkodnod rajta, mit is küldesz majd.



5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szeretem, igazán finom ízletes

Mézigörl írta...

Tyűűű...nagyon jól néz ki! El is mentem a recepted! :)

Alíz, Erdélyből írta...

Bianka: bizony. Mi is nagyon szeretjük.

Mézigörl: csak tessék, tessék! :)) Majd aztán számolj be arról is, hogy izlett-e a családnak.

. írta...

Nagyon finomnak tünik es ma delutan el is keszitem:-)

Alíz, Erdélyből írta...

Krisztina: majd számolj be, hogy sikert aratott-e a családodban! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails