2010. szeptember 7., kedd

Meggyes csirkemell fűszeres mézes almával

A fűszeres mézes almát Timusnál láttam még a tavaly, azóta sokszor elkészítettem, mert nagyon megszerettük. Fogyasztjuk köretnek, de fogyasztjuk feltétként is, a következő bejegyzésben azt is meglátjátok, hogyan. A csirkemell és meggy kombináció merész ötletnek bizonyult eleinte, de bejött, nagyon szerette a lányom is.

Meggyes csirkemell párolt mézes almával

Hozzávalók: 1 kicsontozott csirkemell, só, majoránna, fehérbors, 15-20 dkg kimagozott meggy, olaj, 1 dl tejföl.

Elkészítése: A csirkemellet szép szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd egy serpenyőben hevített olajban hirtelen mindkét oldalát megsütjük. Hozzáadjuk a kimagozott meggyet, majd lefedve addig pároljuk, míg a meggy leve elfő. Végül hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk. Fűszeres, mézes almával tálaljuk.

Jó fakanálforgatást!

6 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Hát ez rendkivűl finom lehet!!!!

Ami írta...

Nagyon guszta! :)

Bianka írta...

Micsoda ízkavalkád, finom lehet

sedith írta...

No, ha ezt egy-két évvel ezelőtt mutattad volna, fújva-prüsszögve továbbálltam volna. De most.... hmmm, de megkóstolnám!:)

Alíz, Erdélyből írta...

Gál Edith, Ami és Bianka: valóban nagyon finom volt, érdemes kipróbálni.

Sedith: jár igy az ember lánya néha! :)))) Amúgy nálam a gyümölcs hús párositás sosem volt idegen, nagyanyám nagy előszeretettel rakott mindenféle gyümölcsöt a különféle húsokhoz.

trendo írta...

Nekem külön-külön nagyon bejön mind a megy mind az alma. Együtt talán kevésbé. De ez egyelőre nem tapasztalat,hanem csak előítélet.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails