2010. szeptember 4., szombat

Citromos csirkeaprólék-leves

Ez egy finom könnyű leveske, viszonylag gyorsan el is készül. Igazából a lányom kedveli az ilyen leveseket, de én is szívesen fogyasztom.

Citromos csirkeaprólék-leves

Hozzávalók: 20-25 dkg csirkeaprólék (szárny, farhát, zúza, szív), 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, szeletnyi zeller, maréknyi zöldborsó, 1 kisfej hagyma, fél paprika, 1 hámozott paradicsom, 1 paprika, só, pirospaprika, olaj, citromlé, ízlés szerint.

Elkészítése: Az apró kockára vágott hagymát és paprikát kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a megtisztított csirkeaprólékot, majd a Julienre – gyufaszálnyi nagyságú, hosszú szeletekre – vágott sárgarépát petrezselymet, zellert és kevés ideig együtt dinszteljük. Feltöltjük vízzel a kívánt mennyiségre, ízlés szerint sózzuk, majd amikor már fő a leves hozzáadjuk a zöldborsót és a kockára vágott paradicsomot. Addig főzzük, amíg a borsó megpuhul, ekkor ízlés szerint citromlével savanyítjuk. Tálaláskor gazdagíthatjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, illetve tejföllel.

Jó fakanálforgatást!

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Igaza van a lányodnak finomak :)

Alíz, Erdélyből írta...

Bianka: valóban. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails