2010. szeptember 6., hétfő

Paradicsomos zöldségleves

Nagyon szeretjük a zöldségleveseket főleg nyáron friss, zsenge zöldségből. Igazából soha nem készítek két egyforma zöldséglevest, mert a végeredmény mindig a pillanatnyi hangulatomtól függ. Hát ez ilyen lett...

Paradicsomos zöldségleves

Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 szeletke zeller, 3-4 kanálnyi zöldborsó, 3-4 kanálnyi konzervkukorica, 1 kisfej hagyma, fél paprika, 2 krumpli, paradicsomlé ízlés szerint, lestyán, só, 1-2 kanálnyi olaj.

Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. Az apró kockára vágott hagymát és paprikát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a a karikára vágott gyökérzöldségeket, a felkockázott zellert és a friss zöldborsót, keveset együtt dinszteljük, majd feltöltjük vízzel. Amikor felfőtt, ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a kukoricát és a kockára vágott krumplit is, majd fedő alatt főzzük. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzátöltjük az ízlés szerinti mennyiségű paradicsomlevet, beletesszük a lestyánt és újra felforraljuk. Tálalás előtt a lestyánt dobjuk ki a levesből és adjunk melléje csípős paprikát.

Jó fakanálforgatást!

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Igazán finom lehet

Gál Edith írta...

Szerintem is :)
Nagyon tetszik a szine is... :)

Alíz, Erdélyből írta...

Bianka: finom volt, az biztos.

Edith: hát igen, a paradicsomlé csodákat művel. :)))

trendo írta...

Kevés olyan étel van amin huzamosabb időn át is el lehet éldegélni :) A zöldségleves ilyen. És ha idáig eljutottunk a felismerésben innentől már szinte mindegy melyik variánst keveri ki a fakanálforgató pillanatnyi szeszélye :) Már csak jó lehet a végeredmény.

trendo írta...

Kevés olyan étel van amin huzamosabb időn át is el lehet éldegélni :) A zöldségleves ilyen. És ha idáig eljutottunk a felismerésben innentől már szinte mindegy melyik variánst keveri ki a fakanálforgató pillanatnyi szeszélye :) Már csak jó lehet a végeredmény.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails