2010. augusztus 30., hétfő

Barackos pite


Nyaranta legalább kétszer-háromszor szoktam sütni barackos pitét, mert nagyon szeretjük. Ez most éppen sárgabarackból készült, de szoktam készíteni őszibarackból is. A tésztája egy végtelenül egyszerű kavarttészta, amire rárakjuk a barackokat és megsütjük.

Barackos pite

Hozzávalók: 25 dkg cukor, 25 dkg margarin, 5 tojás, 2 kanál tej, 30 dkg liszt, késhegynyi szódabikarbóna, 75 dkg sárgabarack, csipetnyi só.

Elkészítése: A cukrot a margarinnal és a csipetnyi sóval habosra kavarjuk, közben egyenként hozzáadunk négy tojássárgát és egy egész tojást. Ezután hozzáadjuk a tejben feloldott szódabikarbónát és a lisztet, végül pedig a négy tojásfehérjéből vert kemény habot lazán beleforgatjuk a masszába. Kizsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk a masszát, tetejét gazdagon megrakjuk sárgabarackkal és előmelegített sütőben készre sütjük. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

Jó fakanálforgatást!

6 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Nagyon-nagyon guszta!!

ex-Hobbiszakács írta...

Mmm... micsoda emléket ébresztett. Majdhogynem érzem az ízét :-)

ex-Hobbiszakács írta...

Mmm... micsoda emléket ébresztett. Majdhogynem érzem az ízét :-)

ex-Hobbiszakács írta...

Mmm... micsoda emléket ébresztett. Majdhogynem érzem az ízét :-)

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Alíz, Erdélyből írta...

EDith: Isten hozott újra! Rég nem jártál errefelé, vagy csak nekem tűnik úgy?! :)
Ex-Hobbiszakács: ugye, ugye, nem árt néha egy-egy jó régi receptet leporolni és újra bedobni a körforgásba. :)

Bianka: az bizony! Hamarosan elkészitem őszibarackból is. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails