Ez egy csudajó saláta és Puskás Jóska séfbarátomtól tanultam a receptjét. Egyszer - évekkel ezelőtt - egy állófogadáson kóstoltam meg ezt a salátát, amikor Jóska szokásához híven Árpi barátjával együtt beöltözve ünnepi séf ruhába, ott állt a rogyásig rakott asztalok mellett és kínálgatta a vendégeknek a finomságokat. Emlékszem, nekem kifejezetten ajánlotta ezt a salátát, odasúgva: "ez a kedvenc salátám". Azóta nekem is kedvencemmé vált...
Hozzávalók: 1 kicsontolt, lebőrözött csirkemell, só, bors, grillfűszer, ízlés szerint, 2 evőkanál olaj a sütéshez, illetve 1 kisebb fej vöröskáposzta, 10 dkg sós földimogyoró, 1 kiskanál durvára tört koriander, 2 evőkanál olívaolaj, 2 kanál vörösborecet, 1 kiskanál cukor.
A hozzávalókon annyit módosítottam, hogy a csirkemell helyett néhány darab pulykamellet hasznosítottam, ami megmaradt, miután szeleteket készítettem belőle. Mivel okosabb ötletem nem támadt, hát beépítettem ebbe a salátába. Illetve vörösborecet helyett balzsamecetet használtam, cukrot nem tettem bele és kb. fél kiskanálnyi koriandert használtam.
Elkészítése roppant egyszerű, mint bármelyik salátának. A vöröskáposztát vékonyra gyaluljuk, enyhén besózzuk és lazán átforgatjuk.
Közben a csirkemellet -esetemben a pulykamell darabkákat - bedörzsöljük a fűszerekkel, majd forró olajban minden oldalán piros-ropogósra sütjük. Miután a csirkemell kihűlt vékony csíkokra vágjuk és a káposztához adjuk a mogyoróval együtt. (A mogyorót hagyhatjuk egészben, de akár fel is darabolhatjuk.). Meglocsoljuk olívaolajjal, illetve a vörösborecetben feloldott cukorral - én csak néhány csepp balzsamecetet locsoltam rá - összeforgatjuk és a tetejére szórjuk a koriandert. Fogyasztás előtt néhány órát hűtőben érleljük. A finom saláta pompásan illeszkedik M. pszichowellness módszerének táplálkozási ajánlatába, húsnapon fogyasztható.
Jó fakanálforgatást!
8 megjegyzés:
Nyami-nyamm!:)
Na ez tetszik!Egyik kedvenc fűszerem újabban a koriander, és hát a vörös káposzta mindig is kedvenc volt!Ki fogom próbálni!
Nekem is nagyon tetszik! Jól néz ki és biztos, hogy nagyon finom!
Akkorát nyeltem, hogy magam is meglepődtem. Nagy kedvencem a lilakáposzta, s biztos, hogy sorra kerül. Istenien néz ki.
Nagyon guszta!
Nagyon guszta!
hogy ez eddig elkerülte a figyelmem....
4gyerek: pedig itt volt korábban is... :)))
Megjegyzés küldése