2010. szeptember 3., péntek

Grillezett padlizsán petrezselymes krumplival

Lehet, hogy ez sokaknak kicsit furcsa ételnek tűnik, de nagyon finom - főleg azoknak, akik szeretik a padlizsánt. Másrészt, akik szétválasztósan étkeznek - pszichowellness-konyha, 90 napos diéta - ez egy fejedelmi zöldség- és tésztanapi eledel, ráadásul pillanatok alatt összedobható.


Grillezett padlizsán petrezselymes krumplival

Hozzávalók: 1 db hosszúkás padlizsán (vinete), 0,5 dl olívaolaj, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors.
Elkészítése: A padlizsánt alaposan megmossuk, csíkosra hámozzuk – egy csíkot lehántunk, egyet meghagyunk, hogy fekete-fehér csíkos legyen a padlizsán –, majd félujjnyi vastag karikára vágjuk. Az így előkészített padlizsán szeleteket sós vízben áztatjuk 2-3 órát – ezalatt a kioldódik belőle az enyhén kesernyés íze, illetve magába szívja a sót. A sós vízből kiszedve, száraz törlővel leitatjuk, majd a szeleteket grillrácson, vagy tálcán grillezzük és öblös tálba szedjük. Az olívaolajba belekavarjuk a zúzott fokhagymát és kevés darált borsot, ezzel az öntettel leönjük a padlizsánt, majd átforgatjuk, hogy minden szeletet érje az öntet. Petrezselymes krumplival és friss salátával tálaljuk.

Jó fakanálforgatást!

5 megjegyzés:

4Gyerek írta...

Nekem az ilyentől csak az a lehetőség szegi a kedvem, hogy mi történik, ha épp egy keserű vinetát sikerül kifogni ilyen céllal? A rántottaknál is ez a helyzet. Ezért szeressem jobban a zsenge tököt. Az még nem okozott csalódást az ízvilágomnak.
Egyébként most a képen látható petrezselymes krumplit szívesen magamévá tenném (talán erre utal a csíki eredetem?)

trendo írta...

Tapasztalatom szerint a vinéták közül a hosszúkás fajtájúaknak a két vége hajlamos megkeseríteni a háziasszony életét :) Az anyásan gömbölydedek közt még nem fogtam ki ilyet.
Az étel ötlete egyszerűen nagyszerű. Megkönnyíti a diétázók életét, akik sokszor a fantáziátlanság okán hagyják abba az ígéretes kúrát.

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Ottis írta...

Na igen, ez a recept is kipróbálásra vár nálam!

Alíz, Erdélyből írta...

4gyerek: a nyári vineták sosem szoktak keserűek lenni.

Trendo: egyetértünk. :)

Bianka: bizony finom. :)

Ottis: nem fogsz csalódni. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails