2011. április 15., péntek

Tojáspástétom


Tojásból sokféle salátát szoktam készíteni, rendszerint a hangulatom hordozza, hogy épp milyen legyen. Ezt most annak örömére készítettem, mert nálunk járt a lányom két barátnője - Regina és Anita -, akik egyben lakótársai is. Ebből adódóan ismerik a főztömet, hiszen minden hét végén a lányomra főzök többféle ételt, amit aztán dobozolok, fagyasztok, hogy könnyebben legyen szállítható. Estére érkeztek bulira, mert egy igen neves DJ keverte a zenét a diszkóban és nem maradhattak le az eseményről, így csak vacsorát és reggelit kellett adnom nekik. Ezt a tojáspástétomot reggelire készítettem a finom, igazi gyulai kolbász mellé, retket és zöldhagymát adtam mellé. A tojáspástétom igazából a klasszikus zsidótojásnak a változata, csak épp könnyebben kenhető formában.

Hozzávalók: 5 főtt tojás, 1 kávéskanál mustár, 1 kisfej hagyma, só, bors, borospohárnyi finom napraforgóolaj.

Elkészítése: A tojásokat megpucoljuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a mustárt, az apró kockára vágott, vagy lereszelt hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az olajt lassan csorgatva hozzá pépszerűvé kavarjuk. Hónapos retekkel, zöldhagymával és citromos teával tálaljuk. Kiváló szendvicskrém is, paprikás kolbásszal gazdagítva isteni.

Aki az eMpszi táplálkozási ajánlása szerint étkezik, húsnapon fogyassza rozskenyérrel, vagy grahamkenyérrel.

Jó fakanálforgatást!

5 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon guszta lett, a lányok biztos szívesen fogyasztották.

Alíz írta...

Kati: bizony szerették. :)

Adél írta...

Inny csiklandozó ez az együttes.Szinte érzem a gyulai kolbász illatát.

Ottis írta...

Szeretem, mert finom :)

Alíz írta...

Aleda: Valóban. :)

Ottis: Te is szoktad így készíteni? :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails