2010. augusztus 31., kedd

Megjelent, már kapható az Erdélyi Konyha szeptemberi száma!

Szeptember a tanévkezdés és a nagy befőzések hónapja. Hogy mi az összefüggés a tanévkezdés és a gasztronómia között? Mindjárt megtudhatják, ha elolvassák György Ottilia (Ottisunk) vezércikkét, de a tanévkezdés kapcsán támadt gondolatait osztja meg az olvasóval Bányai Gyöngyi is (Piszchowellness-konyha) a rovatában. Jó tanácsaihoz néhány használható ételreceptet Jánossy Alíz (én) ajánlott. Habár messze még a tél, nem árt gondolni rá, Sütő Edith-Magdolna (Sedithünk) legjobb "befőzős receptjeiből" olvashatnak csokorra valót. Ő egyébként új rovatot is indított, a Sajtlexikon rovatunkban igyekszünk bemutatni minden olyan sajtot, ami az európai piacon - így nálunk is - megvásárolható. Péter Judit (Jutkánk) isteni lecsóreceptjeivel kápráztat el, Gál Edith (Gál Edithünk) pedig azt mutatja meg, mi minden készíthető szilvából és barackból. Ugyancsak ő mutatja be az amerikai konyhát is, amihez igénybe vettük testvére, Jade szakértelmét is. Fagyal Hajnalka (Hajnink) az éppen aktuális horoszkóp mellett a feledés homályába vesző, de nagymamája konyhájában állandóan étlapon lévő krumplis receptjeit mutatja be. Gergely Edith (Edókánk) nővérétől kért egy gyors ebédajánlatot, illetve hozzá heti menüt. Hegyi-Gál Zsuzsa (Zsuzsigánk) ismét elkápráztatott azzal, hogy milyen változatos ételek készíthetők hús nélkül, de a Tini-konyha rovatba is ő talált egy aranyos diáklányt, aki akár az egész napi tanulás után is képes összedobni egy finom másodikot. Kiss-Budai Tibor a kolozsvári Spritz Café tulajdonosa hozza a megszokott formáját, ehavi ajánlata a bazsalikomos balzsamecet-parfümben készült csirkemell - az elkészítéséről Borsos Dalma ír érzékletesen. Ebben a lapszámunkban Kedves Olvasóink is megszólalnak, két marosvásárhelyi olvasónk legjobb receptjeit közöljük a sajátkészítésű fotóikkal együtt. Babszemanyu (Rékunk) arról értekezik, hogy miért kell vizet adni a csecsemőknek, de elkápráztat a csíkszeredai Pityókafesztiválról szóló riportjával is. Nem utolsó sorban kétoldalnyi gombás receptet is közzé tettünk, a marosvásárhelyi Málnási András gombaszakértő és Barok Eleonóra csíkszentdomokosi olvasónk néhány receptjét magam toldottam meg néhány sajáttal. A címlap Marcu András, nagyváradi fotóművész felvétele.
Keressék és olvassák az Erdélyi Konyha legfrissebb lapszámát! Már kapható a Corvin Kiadó lapterjesztőinél!

7 megjegyzés:

trendo írta...

Jó és mindig aktuális témák, változatos tartalom! Sok sikert, egyre gyarapodó olvasótábort kívánok munkátokhoz!

Alíz, Erdélyből írta...

Trendo: Köszönjük az elismerő szavakat és a biztatást. Hamarosan küldöm a beigért lapokat.

Névtelen írta...

Csak ámulok mindig milyen jó témák vannak az újságban. Sajnálom, hogy Magyarországon nem lehet hozzájutni. Üdv, Betti

Alíz, Erdélyből írta...

Betti: köszönjük az elismerést! Dolgozunk rajta, hogy Magyarországon is megvásárolható legyen.

GasztroRéka írta...

Igen,nekem is ez a bánatom,hogy itt Mo-n nem kapható! Biztos lenne Rá érdeklődés! Nagyon aranyos a kislány a címlapon! Nekem külön tetszik,hogy bemutattok főző gyerekeket is,én is nagyon szerettem már kislány koromban is a konyhában tevékenykedni.

GasztroRéka írta...

Ha kell segítség a lap magyarországi terjesztésében,akkor szívesen segítek,van tapasztalatom ezen a téren,és privátban kommunikálhatnánk erről.

Alíz, Erdélyből írta...

GasztroRéka: mindenféle segitség jól jön, mert a lap magyarországi terjesztése valóban egy még megoldatlan probléma. Kiváncsi vagyok az elképzeléseidre, az ajánlatodra. Irj priviben és megbeszéljük.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails