2010. augusztus 30., hétfő

Mutassuk meg, hogy kell elvszerűen vitázni!

Kedves Olvasóim és Bloggertársak,

szokatlan kéréssel fordulok hozzátok, ugyanis amit kérek tőletek annak csak annyiban van köze a gasztronómiához, hogy a "kenyerem". Közel két hete személyiségi jogokat sértő sajtóetikai vétséget követett el az egyik helyi televízió azzal, hogy leközöltek egy vágatlan filmanyagot, ami egy sajtótájékoztató utáni magán jellegű beszélgetésen hangzott el. Ez ellen tiltakoztak az érintett újságírók, illetve a polgármester, az eseményről többen is tudósítottunk. Az én írásomat itt olvashatjátok, az egyik kolléganőmét pedig itt. Na most ez utóbbi cikk kapcsán elszabadult a pokol, mivel névtelen csőcselék árasztotta el a hírportált kígyót-békát ráhordva az újságíróra, aki csupán munkáját végezte. Tudni kell a kolléganőről, hogy Oltyán László-díjas újságíró, aki a díjat környezetvédelmi oknyomozó riportjaiért kapta. Mellesleg a névtelen kommentálás kapcsán a véleményemet megírtam kedvenc napilapomban, azt itt olvashatjátok.

Kérésem az lenne, hogy olvassátok el a cikkeket és a hírportálon írjatok véleményt a cikkről, a cikkben leírt jelenségről, de akár a névtelen kommentálásról is. Természetesen, úgy, ahogy ilyen esetben illik, névvel vállalva a véleményt. Hadd mutassuk meg a csőcseléknek, hogy lehet becsületesen elvszerűen is vitázni. Kihangsúlyozom: nem azt kérem, hogy velem, vagy a cikk írójával értsetek egyet, csak azt, hogy véleményeteket névvel vállaljátok, ahogyan mi is tesszük, valahányszor megírunk egy újságcikket.

Segítségeteket előre is köszönöm.

5 megjegyzés:

Anna írta...

Hogy mik vannak!!! még nem győztem elolvasni a sok szemetet, sokmindent nem is értek mivel nem azon a vidéken élek. Egy világos, ezek az emberek úgy szeretik egymást, majd' megeszik... jaj nekünk!

Anna írta...

Ja igen, azért jólesett egy felismerés! Most jöttem rá hogy az évek óta olvasott Krónikánkban Te vagy az Alíz! Hogy nem jöttem rá hamarabb???

Alíz, Erdélyből írta...

Anna: pedig soha nem titkoltam, hogy a Krónikában lévő Alíz is én vagyok. :))) De annak kifejezetten örülök, hogy kétszeresen olvasóm vagy. :)

trendo írta...

A konkrét vitában nem kívánok véleményt nyilvánítani, hiszen nincsenek érdemi információim, nem ismerem sem a szereplőket, sem a helyzetet. De egy elvi megjegyzést hadd tegyek! Az a tapasztalatom, hogy azokon a fórumokon durvul el a hangnem, ahol a beírok nem vállalják fel magukat, nevüket. Sok frusztrált, sérültlelkű ember arra használja fel a névtelenséget, hogy saját indulatait, agyának gőzét leeressze, másokat büntetlenül gyalázzon, becsméreljen. Ha valamiben nem értünk egyet, azt lehet tisztázni tárgyszerűen, érveket és nem indulatokat bevetve. Akkor talán a végén még meg is értjük egymást, esetleg netán elfogadjuk a másik véleményének jogosságát.

Alíz, Erdélyből írta...

Trendo: igen, igazad van és asszem rossz ötlet volt közzétenni ezt a bejegyzést, mert nem ide tartozik. Hamarosan le is veszem...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails