2011. január 30., vasárnap

Pozitív visszajelzés a kalendáriumról Angliából

Zsuzsa, a szomszédasszonyom lánya és az én lányom majdani bérmakeresztanyja az egyik lelkes olvasója az Erdélyi Konyhának és a gasztronómiai magazin időszakos kiadványainak. Ő azonban évek óta Angliában él és meglehetősen kalandosan jutott a ködös Albionba, de erről korábban írtam egy riportot is a Krónikának, itt elolvashatjátok. Szóval a lapot és a könyveket meglehetősen bonyolult eljuttatni hozzá, de hála Istennek mindig jön-megy valaki a szigetországba, akitől lehet küldeni lapokat, könyveket. Zsuzsa viszont főz is a hozzá eljuttatott lapokból, könyvekből, utóbb a kalendáriumból készített néhány ételt és a fotókat átküldte nekem Messengeren. Gondoltam, másoknak is örömet szerzek azzal, hogy beblogolom a Zsuzsa ételeit, hiszen nincs jobb ösztönző, mint a pozitív visszajelzés.
Többek közt elkészítette a baconba tekert csirkemájat Gabojsza receptje alapján. Az eredeti leírást a linken megtaláljátok.
Aztán készített egy epres gesztenyetekercset földim, Réka leírása alapján. Réka egyébként románul vezet egy blogot, csak azért, hogy gyakorolja a nyelvet, itt Gyergyóban ugyanis nagyon kevés román él és közülük is sokan beszélnek magyarul.

Végül sajtgolyót is készített, aminel eredetijét Gyöngyi Pszichowellness-konyhájában olvashatjátok.

3 megjegyzés:

M írta...

:) Tényleg jó volt látni.
http://pszichowellness-konyha.blogspot.com/2010/06/sajtgolyok.html

Reka írta...

Nagyon orvendek ennek a cikknek, es hogy Zsuzsarol en is igy tobbet megtudhattam, itthon ismertem latasbol, 2-3-szor beszeltem, de csak annyit tudtam Rola, Angliaban van, a Kronikaban megjelent cikket most olvastam. Koszi.
Az Erdelyi Konyhara buszke lehetsz, buszkek lehettek.

Alíz, Erdélyből írta...

M: én is örülök és köszönöm a linket.

Réka: örülök, hogy tetszett ez a bejegyzés. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails