2011. december 13., kedd

Segítsünk Tamáskának!

A gyönyörű csöppség gyerekkori szomszédom kisfia és súlyos halláskárosult. Egy méregdrága műtéttel viszont lehetne segíteni rajta, ehhez kérem minden jóakaratú ember segítségét. Az alábbiakban pedig Tamáska édesapjának - az én gyerekkori szomszédomnak - és édesanyjának sorait olvashatjátok. 

Kisfiunkat, Gáll Tamást 2011. október 10-én kétoldali, belsőfül eredetű süketséggel diagnosztizálták. Halláskárosodása olyan nagy, hogy a legnagyobb teljesítményű hallókészülékkel sem érhető el semmilyenfajta hallásfejlődés. Otoakusztikus emissziós vizsgálattal 100 decibelnél mértek hallásfoszlányokat. Csak az összehasonlítás kedvéért jegyzem meg, a helikopter felszálláskor 110 decibel hangerőt fejt ki. Ahhoz, hogy Tamás megtanuljon hallani és beszélni cochleáris implantátumra van szüksége. A cochleáris implantátum a közép- és belsőfülbe beépített elektronikus eszköz, melyhez kapcsolódik egy külső vevőrendszer. Ezek együttesen biztosítják a hallást. A cochleáris implantáció ára jelenleg 20 000 euró egy fülre. Ez az összeg meghaladja a féltett, szeretett családom anyagi képességeit. Egy implantátumot az egészségbiztosító finanszíroz, de a gyakorlat szerint várólistára kerül fel a rászoruló. A várakozási idő néhány hónaptól több évig terjed, a mindenkori gazdasági-politikai helyzet függvényében. Mivel Tamás még csak kilenc hónapos, a másfél éves koráig föltétlenül végrehajtandó műtét segítségével teljes mértékben megtanulhat hallani, és kizárólag ezáltal beszélni. Minél hamarabb sikerül megműttetnünk a kisfiunkat, annál nagyobb az esélye annak, hogy elsőszülött, szeretett gyermekünknek kialakuljon a normál hallókra jellemző beszédkészsége, ezáltal esélyes legyen arra, hogy hagyományos iskolában tanuljon, és normális életet éljen. 


Segélykérésünk versenyfutás az idővel. Az optimális idő elmulasztásával gyermekünk elveszítheti esélyét, hogy képes legyen megtanulni beszélni. 

Kérjük Önt, szívlelje meg erőnk feletti problémánkat, lehetősége, belátása szerint támogasson abban, hogy együtt szembeszállhassunk a családunkat ért sorscsapással, és Tamáskánk érdekében megtehessünk mindent, amire szüksége van ahhoz, hogy teljes életet élhessen. 

Segélykérő sorainknak szentelt figyelmét köszönjük, azt is, hogy azonosulni tud a súlyos problémánkkal, megérti elkeseredettségünket, aggodalmunkat és igyekezetünket. A kisfiunk sorsának alakulása számunkra egy tűzön-vízen át vezető harc, hálásak vagyunk/leszünk mindenkivel szemben, akik ezen átsegítenek! 

Őszinte tisztelettel, megbecsüléssel: Gáll Gyula és Gáll Erzsébet szülők

Banki adatok: Gáll Gyula (szem.szám: 1770205190701) Banca Comerciala Romana, Ag. Gheorgheni
RO12RNCB0155124842480001 – RON
RO71RNCB0155124842480006 – HUF
RO82RNCB0155124842480002 – EUR
RO55RNCB0155124842480003 – USD
Swift-kód: RNCBROBU-amennyiben az utalás külföldről történik ezt is fel kell tüntetni.
A bank címe: Gheorgheni, Bd. Fratiei 7

Ismétlem: a családot ismerem, a kisfiú édesapja gyerekkori szomszédom, nagymamája pedig tanárom volt az elemi iskolában.

Kérlek Benneteket, segítsetek ennek a családnak!

3 megjegyzés:

Seafalcon írta...

Megosztottam a fészbukomon. Ennyit tudok tenni, sajnos.

Roza írta...

Én egy női portálon teszem közzé.

Alíz írta...

István és Róza: a szülők nevében is hálásan köszönöm.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails