2012. június 14., csütörtök

Kolbászos falatkák

Eltűntem kicsit, de jó hír, hogy közben kolléganőimmel együtt megszerkesztettük a Székely Konyha júniusi lapszámát, ami várhatóan kedden jelenik meg. Az utóbb készített finom falatok sorából azonban kimaradt a képen látható kolbászos falatka. A minap HajniZoli kommentben írta az egyik hasonló falatkára: "Sokszor túlgondoljuk az előételeket, holott milyen gyorsan, színesen és egyszerűen lehet készíteni!" Nos, egyetértek: nem kell túlbonyolítani, csak ötlet kell és néhány hozzávalóból pompás falatkák készíthetők, amint azt a képen látható finomság is bizonyítja.

Kolbászos falatkák

Elkészítési idő: 15 perc.

10-15 dkg szárazkolbász, 10 dkg sajt, pirított kenyér vagy kiflidarabkák, illetve tetszés szerint: paprika, retek, olajbogyó, paradicsom.

1. A kolbászt vékony karikára vágjuk; a sajtot hasonló darabokra aprítjuk; a kenyeret megpirítjuk, csinos kockákra vágjuk, illetve a kiflikarikákat megpirítjuk és felezzük.
2. A zöldségeket a kolbász méretéhez arányos darabkákra aprítjuk.
3. A fogvájókra előbb feltűzzük a kenyér- vagy kiflidarabkákat, majd tetszés szerint rétegelve tűzzük a kolbászkarikákat, sajtszeleteket, valamint a zöldségféléket.

Jó étvágyat!


A recept megjelent a Székely Konyha májusi lapszámában.

Játékot hirdettem a blogom harmadik évfordulójára, még mindig lehet csatlakozni. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails