2010. január 1., péntek

Válságmentes, boldog Új Évtizedet!

Bort, búzát békességet!
Válságmentes Évtizedet!
Az írónak olvasót,
Olvasónak jól írót!
Blogolónak nézettséget!
A szakácsnak finom ételt!
Kívánok ez Új Esztendőben!

No, hát a végére egy kicsit kecskerímbe sikerült, de jó hírem van: végre visszatértem! És remélem, most már nem is leszek olyan hosszasan távol, mint a múlt év decemberében, mert merem remélni, hogy januártól egyenesben kerülnek a dolgaim. Távollétem okát nem részletezem, hiszen az előző bejegyzésemben eléggé részletesen írtam róla, most csak annyit, hogy karácsony előtt/közben/után sikerült megszerkeszteni a 2010-es év első lapszámát is az Erdélyi Konyhának. Tartalmát tekintve lényegesen jobbra, tartalmasabbra sikeredett, mint az előző, képek tekintetében is javulás mutatkozik, habár itt még van mit fejleszteni. Lényeg, hogy január 4-én az Erdélyi Konyha legfrissebb lapszáma már ott lesz az újságosok standján Erdély minden jelentősebb magyarok lakta városában. És ez nagyon jó! Keressétek és vegyétek, mert ha a lap kiadásáért felelős Corvin Kiadó- és Nyomdavállalatnak lesz bevétele, akkor ez a lap hosszas életű lesz mindannyiunk örömére. Bár erre már mutatkoznak az előjelek, hiszen az első lapszámot úgy elkapkodták, mint a cukrot. Hogy arról ne is beszéljek, hogy az Új Évben bizony férfiember kívánt nekem elsőre Boldog Új Évet. És úgy igaz, hogy ez sokak szerint babonaság, de mégis jólesett, hogy ma (január elsején) reggel a szárhegyi alkotóközpont gondnoka és őre szolgálatból hazafelé szambázva köszöntött, miközben én az ablakban nézelődtem a nagy csendben. S ha már itt tartunk még néhány lényeges babonaságra felhívnám a figyelmeteket, amik úgy igaz, babonaságok, de nem árt odafigyelni rá.

- Újév napján nem szabad a morzsát kirázni az ablakon, mert azzal kirázod a szerencsédet is.
- Újév napján nem szabad baromfihúst fogyasztani, mert a baromfi hátrafelé kapar és hátrányodat idézi elő az új évben. Szerencsés viszont halat - főleg pisztrángot enni -, mert az képes még az árral is szemben úszni.
- Ha Újév napján lencsét eszel, egész évben sok pénzed lesz.
- Kéményseprővel és cigánnyal találkozni Újév napján szerencse.

Na, hirtelen ennyi jutott eszembe, de még sokat tudok... Magamról, mit is írhatnék? Talán annyit, hogy végre kezdtem kipihenni magam. Igaz, a Szilvesztert Kitty macskámmal kettesben töltöttük és jó nagyokat doromboltunk/durmoltunk mindketten. Azt sem titkolom, hogy a gyermekeim/szüleim rettentően meglepődtek - sőt, aggódtak is, noha igyekeztek leplezni - elhatározásomon, mert tudják rólam, hogy egyetlen jó bulit sem hagynék ki az életemből. Ezt most mégis kihagytam, mert nagyon elfáradtam és nem akartam az új évtizedet fáradtan, életuntan kezdeni. Ezért lemondtam minden buli meghívásomat, pedig még Óév napján délután is hívtak telefonon, hátha meggondoltam magam. Nem gondoltam meg, és döntésem helyesnek bizonyult. Kitűnően érzem magam, és ami a legfőbb: KIPIHENTNEK. Nem is szaporítom tovább a szót: minden Kedves Olvasómnak válságmentes, boldogabb Új Esztendőt kívánok! És rövidesen visszatérek, mert a munka mellett az ünnepekre azért készültem és sok finomság receptjét meg akarom osztani veletek.

6 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Boldog új évet! Örülök, hogy újra itt vagy :)

Jutka írta...

Kedves Alíz!
Kívánok Neked és szeretteidnek Békés Boldog Új Esztendőt, üdv. Jutka.

Edó írta...

De jo hogy ismet itt vagy Alizkam, mar hianyoztal:)
Boldog Ujevet kivanok nektek,sok oromot,szerencset, egeszseget,penzt!

sedith írta...

Hát még én hogy örülök Neked!:)
Köszönöm a jókívánságokat, remélem, minden egyes sora igazzá válik ebben az évben (is), mégha nem tartottam be a csirkét ne egyél! parancsolatot. :)
Örülök, hogy ilyen jó gondolatokkal, pihenten vágsz neki az újesztendőnek! bárcsak én is érezhetném a nyugodtságot, biztonságot, akkor nem szorulna össze a gyomrom annyiszor. De még csak pár nap és remélem, elmúlik ez a gombóc!
Puszillak és BÚÉK még egyszer!:)

Alíz, Erdélyből írta...

Mandy Tarragon, Jutka, Edó, Sedith: örülök, hogy örültök. S annak még inkább, hogy végre itt lehetek. BÚÉK mindannyiatoknak!

Renata Kalman írta...

Rád fért a pihenés, boldog új évet és minden jót!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails