2012. június 9., szombat

Sonkatorta

Van még néhány egyszerű finom falatkám, amit még a Székely Konyha májusi lapszámába készítettem, de nem blogoltam be. Ilyen a sonkatorta, amit nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Vendégvárónak ideális, de akár uzsonna vagy vacsoraként is kínálható. 

Sonkatorta 
Elkészítési idő: 15 perc.

6-8 vékony szelet sonka, 4-6 szelet szendvicssajt; illetve tetszés szerint: paprika, retek, olajbogyó, paradicsom, uborka.

1. A sonka- és szendvicssajtszeleteket váltogatva egymásra helyezzük, majd éles késsel tetszés szerint háromszögű vagy négyszögű hasábokra vágjuk.
2. A zöldségeket ízléses darabkákra vágjuk.
3. Az így elkészült falatkákat fogvájóra tűzzük, és tetszés szerint olajbogyóval, paprikával, retekkel, paradicsommal vagy uborkával gazdagítjuk.

Jó étvágyat!

A recept megjelent a Székely Konyha májusi lapszámában.

A Morfondír blogomon is új bejegyzés jelent meg, akik szeretik olvasni az írásaimat, nyissák meg a linket. 

4 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Nagyon jól néz ki! Sokszor túlgondoljuk az előételeket, holott milyen gyorsan, színesen és egyszerűen lehet készíteni!

Juci írta...

Remek ötlet! Csütörtökön végez a fiam lesz egy kis ebéd úgy 4o személy és otthon terítek. Elkészítem! Ezt is!!!!

Alíz írta...

HajniZoli: ebben egyetértünk. :)

Juci: Sok sikert a fiadnak a továbbiakhoz! Kíváncsi vagyok majd, hogy nálatok milyen sikere volt. :)

marisz57 írta...

Gyors, egyszerű, mutatós és finom! Kell ennél több?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails