2012. április 22., vasárnap

Székely Konyha harmadszorra

Örömmel hozhatom tudomásotokra, hogy megjelent a Hargita Népe mellékleteként kiadott Székely Konyha gasztronómiai lap harmadik lapszáma. Mint az előző két lap esetében is, most is arra törekedtünk, hogy tartalmas, olvasmányokban és receptekben gazdag lapot tegyünk az olvasó asztalára. Ami az olvasmányos részeket illeti, mindjárt a 2. oldalon olvasható Darvas Beáta újságíró kolléganőm beszámolója a Marosvásárhelyen szervezett GastroPan Expon Hargita megyeiek által elért eredményekről. Örömmel számolok be itt is arról, hogy az Év kenyere díjat idén Bocskor István csíkszentmártoni pékmester tudhatja magáénak, az Év fagylaltja címet pedig, Fazakas Gergely, a csíkszeredai Nagymama cukrászda tulajdonosa hozta el különleges, ordából készült fagylaltjával. Mindkét szakembernek ezúton is gratulálok! Továbbá figyelmetekbe ajánlom, Rita, gasztroblogger kollegina "szárnybontogató" írását az írós palacsinta, a gyergyóújfalviak és az író kapcsolatáról - szellemes, fordulatokban gazdag írását még a szerkesztői asztalon is öröm volt olvasni. S nem akarom hangosan elkiabálni, de örömmel tölt el, hogy a sok próbálkozás után végre egy olyan gasztrobloggerre leltem, akinek van vénája az íráshoz is. Ez nálam eléggé lényeges szempont, mert az újságírás olyan mesterség - miket beszélek, dehogy mesterség, hivatás és művészet!!! - aminek 99 százalékát meg lehet tanulni, de attól az 1 százaléktól lesz valakiből újságíró, amit sehol nem tanítanak és nem lehet megtanulni. Nos, ezt az 1 százalékot fedeztem fel Rita remek írásában, a többit majd rendre megtanítom neki, ha ő is akarja. Tovább menve az olvasmányos anyagok sorában Pál Bíborka kolléganőm Antalfi József kollégánkat vette rá, hogy egy amerikai olasz étteremben tanult ínyencség receptjét ossza meg az olvasókkal. Remek hangulatú találkozás és főzés volt a Monyo Projekt zenekar frontemberének lakásán és isteni ételt készített a kollégánk, aki nem véletlenül a neves zenekar billentyűse is. A lapban található receptek sorában Réka hozta remek formáját pompás ételeivel és süteményeivel, nem részletezem, ugyanis a láthatjátok a lapban, illetve majd a blogján is olvashatjátok a recepteket. Ugyanakkor arra is próbáltuk felhívni az olvasók figyelmét, hogy számos ötletes megoldást leshetünk el az idősebb generációtól, akik igencsak értik a módját annak, hogyan lehet ízletes ételt varázsolni a "semmiből".
A Székely Konyha már megvásárolható Hargita megye területén a hírlapárusoknál 2 lejért, természetesen, akik előfizetői a Hargita Népének ingyesen juthatnak hozzá. Mellesleg ez a lehetőség nyitott bárkinek, az impresszumban található telefonszámokon lehet érdeklődni az előfizetési módozatokról.
Rendeljétek meg, vagy vegyétek, olvassátok, főzzetek belőle és szeressétek!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails