2012. április 4., szerda

Húsvéti ajánlat

Köszönöm Tücsinek, hogy meghívott erre a nagyon kedves és hasznos játékra, ami lényegében arról szól, hogy össze kell állítani egy húsvéti menüajánlót. Nos, a fenti képen látható hidegtálat ajánlom, illetve a lenti képen láthatót.
Kis eltérés van a két tál között, ugyanis az egyiken töltött csirkecomb, míg a másikon sárgarépás csirkevagdalt van. És most azt is elárulom, hogy az utóbbi két napban azért blogoltam annyira őrült iramban, hogy itt most alább rendre megmutathassam külön-külön is a hidegtálon láthatókat. A hidegtálakról még annyit, hogy a tálalás a lányom műve, na meg a mókás tyúkocska és kakaska is. Előbb azonban jöjjön két jó leves, amit húsvétra ajánlok.
Idén biztos ezt a levest teszem húsvét napján ebédkor az asztalra, már megvettem a kacsafarhátat.
Ezt a levest minden bizonnyal húsvét után fogom megfőzni valamikor, de ajánlom, mert Erdélyben hagyományosan ez a leves is a húsvéti ünnepkörhöz tartozik. A bárányt már megrendeltem, holnap viszi a szomszéd édesanyámhoz, aztán onnan majd este Rozival, a pótleányommal hozzuk el.
Ez a finomság sonka helyett lesz, a csülök a hűtőben vár.
Nem valószínű, hogy ez a finomság idén az asztalra kerül nálunk, de csak azért, mert nem akarom teljesen megismételni a néhány héttel ezelőtt készült hidegtálat. Az viszont biztos, hogy lesz valami darált húsból, de még nem találtam ki, hogy mi.
Azt hiszem, ilyent is készítek, mert díszíti a tálat és nagyon szeretjük.
Ilyet viszont egész biztos nem készítek, mert nálunk idén is hagyományosan töltött bárány lesz, aminek a receptjét megtaláljátok az egy évvel ezelőtti húsvéti ajánlómban. Süteményt most nem ajánlok, mert semmi puccossal nem tudok előhozakodni, meg láttam, mások annyi jó sütivel hozakodtak elő, hogy bőven van, amiből válogatni.
A játék szabályzata szerint, tovább kell adni a stafétát további bloggereknek, így két kedves kolléganőmnek adom Rékának és Eszkimónak, illetve mindenki másnak, aki meg szeretné osztani húsvéti ajánlatát velünk.

2 megjegyzés:

tücsi írta...

Nagyon jó az ajánlód. A hidegtál nagyon tetszik, és jó ötletet adtál a tyúkocskával és a kakaskával.Az biztos, hogy a töltött tekercsek nagyon finomak tudnak lenni.Még én sem tudom, hogy mi kerüljön az asztalra, mert a fiammal ketten leszünk, úgy hogy csak a módját adjuk meg az ünnepnek, és semmi fakszni.
Kellemes ünnepeket és jó sütést-főzést kívánok! Jó Neked, hogy van egy lányod, aki ilyen szépen díszitget.

Márti írta...

Kellemes Húsvétot kívánok!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails