2009. július 3., péntek

Pszichowellnesstábor Gyergyószárhegyen


Amint azt már sokan tudják, július 7-14 között Pszichowellnesstábor lesz Gyergyószárhegyen. Miről is szól a pszichowellness? Nos, a táborlakók ezt már tudják, akikhez viszont csak most jutott el a hír, megtudhatják a tábor főszervezőjének honlapjáról. Aki pedig arra kíváncsi, hogyan "keveredtem" bele ebbe a történetbe, annak annyit elárulok, hogy a pszichowellness M-étkezési ajánlásával sikerült lefogynom 22 kilót tavaly szeptember óta. Ennek részleteiről olvashattok a netlogos profilomon, mindössze rá kell keresnetek a "pszichowellness", illetve "fogyás" címszókra. Ha arra is kíváncsi valaki, hogy közben miket ettem, erre további részleteket talál a HTZ-klub blogomon, ahol a különféle táplálékok szétválasztása elvén, részben egyéni kísérletezéseimből, illetve régi receptek aktualizálásából létrejött kedvenc ételreceptjeimet osztom meg az érdeklődőkkel.
Most viszont tábort szervezünk az egerági Bányai Gyöngyi barátnőmmel azért, hogy másoknak is megtanítsuk ezt a szenzációs módszert, amivel éhezés és önsanyargatás nélkül, némi kitartással és következetességgel meg lehet szabadulni a fölösleges kilóktól. Közben igyekszünk kellemessé, szórakoztatóvá tenni az együtt töltendő időt hosszas sétákkal, beszélgetésekkel, esti közös nótázással. A tulajdonképpeni pszichowellness-program felelősei Bányai Gyöngyi tanárnő és Stenger Györgyi NLP-s szakember, a szórakoztató programokért azonban én felelek.

A Magyarországról, illetve a távolabbról érkezők bizonyára kíváncsian várják, miket is nézünk meg az együtt, ezért néhány képet csatolok ízelítőnek azzal a megjegyzéssel, hogy ezek a képek régebb készültek, az év különböző évszakaiban, most minden sokkal üdébb és szebb.

Megnézzük például a gyergyószárhegyi Lázár-kastélyt, amelyben alkotóközpont és képtár működik. Táborozásunk idején is művészek lesznek alkotnak majd ott, és az ők táborozása alatt készült munkáikat majd 11-én este hat órától nézhetjük meg az ünnepélyes táborzáró tárlat alkalmával. A mi táborunk zárónapján pedig a KorKép tábor kezdődik, amelyre a világ minden tájáról hívtak művészeket. Ellátogatunk majd a ferencrendi kolostorhoz is, ahol Kájoni János polihisztor élt és alkotott, közben megnézzük az alkotóközpont szoborparkját is. Nehogy otthon felejtsétek a fényképezőgépet, mert rengeteg fotóznivaló lesz. Kirándulunk majd a Gyilkos-tóhoz, illetve megnézzük Gyergyószentmiklóson az örmény templomot és a múzeumot. S, hogy még mennyi minden egyebet, az menetközben kiderül, előre nem árulhatok el mindent. Szeretettel várlak benneteket!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails