2009. augusztus 31., hétfő

Rólatok írtam :)

No, ez most egy ilyen "képtelen" bejegyzés lesz, mert nem sikerült "lelopni" a kedvenc újságom logóját, mert azt illett volna ide raknom az elejére. Na mindegy, ha nem sikerült, hát nem sikerült, de ha ide kattintotok máris nyílik az online változat és ott máris láthatjátok a logóját. Azon is gondolkodtam, hogy egyáltalán megírjam-e ide is, amit már oda megírtam, végül úgy döntöttem, közzéteszem itt is azt a jegyzetet, amit Timus felhívása ihletett. Bizonyára emlékeztek még arra a halkszavú felhívására, miszerint a Magyar Nyelv Évében gyűjtsük össze a legszebb, konyhában használatos szavainkat is. A felhívásra magam is összeírtam az általam legkedvesebbnek tartott szavaimat, persze utólag rájöttem, még mennyi kimaradt, ami megérdemelte volna, hogy megemlítsem. Hogy csak egy példát említsek, ott van például a "cők", ami felénk az öregtészta igencsak kihalóban lévő megnevezése - pedig milyen szépen hangzik... De a felhívás annyira fellelkesített, hogy írtam egy glosszát is, ami a mai Krónikában olvasható. Ha kíváncsiak vagytok rá, itt elolvashatjátok.

4 megjegyzés:

timus írta...

Szia Alíz! Nagyon meglepődtem és meghatódtam :) hogy népszerűsíted a dolgot ilyen komolyabb helyeken! Egy kicsit már azt hittem, elkallódott, hamvába hol az egész, de ezért a cikkért már megérte. :D Azt hiszem, most már meg tudlak különböztetni titeket Alízokat . :)

Alíz, Erdélyből írta...

Timus: túlságosan jó volt az ötlet ahhoz, hogy egy magamfajta újságíró csak úgy szó nélkül hagyja. :)

Wise Lady írta...

No de hadd tudjam meg, mit kérdezett az ács.
Ad-e neki csak szalmakrumplit, egymagában nem hússal?
Ezt jelenti?

Alíz, Erdélyből írta...

:))))))) Igen az ács éppen ezt kérdezte, vagyis azt, hogy "Ad-e sült hasábburgonyát hús nélkül?" Ráadásul ugyanaz az ács volt, akiről már írtam egy korábbi bejegyzésemben, az unokaöcsém, aki Budapestet építi már több mint tíz éve. Érdekes módon semmit nem változtatott rajta a magyar főváros, megmaradt ugyanannak a tisztaszívű, jólelkű és legfőképp ügyeskezű mesterembernek, mint aki itthon is volt.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails