2009. augusztus 2., vasárnap

Egyetek dinnyét! - kampányoltam a gyümölcsfogyasztás mellett a muuuvin

Már harmadik napja tart a muuuvi - a fiam és barátja rövidfilmfesztiválja - de sajnos, időm nem volt arra, hogy még felé se tekintsek a blogjaimnak, nemhogy bejegyzéseket szerkesszek. Egyebet csináltam... Többek közt, a bukaresti Mihaela barátnőmmel a második nap kezdetén csináltunk egy performanszt, amelyben a gyümölcsfogyasztást népszerűsítettük a chips, hamburger és egyéb műkaja zabáló aranyifjúságnak.
Az ötletet az adta, hogy Mihaela hozott Bukarestből két darab 13 kilós görögdinnyét, amolyan igazi Bărăgani-i mézédes "lubenyicát" (déli román tájszólásban a görögdinnye neve).

Egyértelmű volt, hogy valamit kezdenünk kell a hatalmas dinnyével és akkor jött az ötlet, hogy vigyük le Szárhegyre és együk meg közösen a filmes ifjakkal. De nem akárhogy, hanem úgy, hogy közben elmeséljük nekik, miért tévhit az, hogy a gyümölcs "csak gyümölcs", és miért tévhit "desszertként" fogyasztani a gyümölcsöt. Ezért az egyik hatalmas lubenyicát odaadtuk a Pizza Joe szakácsainak - akik a muuuvi tábori konyháját vezetik - és megkértük őket, hogy szeleteljék fel szépen. Miután ez megtörtént Mihaelával közösen el kezdtünk feltűnően dinnyét enni. Közben kezdtek gyűlni az aranyifjak és nyálukat csurgatták az ínycsiklandozó gyümölcs láttán és mindenki afelől érdeklődött, hol lehet dinnyét kapni. Na, ekkor volt az a pillanat, amikor előadhattuk két-három nyelven, hogy "gyülömcsöt mindig éhgyomorra kell enni, mert úgy az egészséges, úgy szívódik fel a szervezetbe a legtöbb vitamin és a fruktóz, ami egy könnyen lebomló szénhidrát". A példa nagyon ragadós volt, mindenki bekapcsolódott és "habzsolta" a dinnyét. Többek közt Mihai Fulger filmkritikus és a barátnője is.

4 megjegyzés:

Rita írta...

Na ez az!!! Ahogy nézem a fotókat, az én nyálam is csorog!
Az idén nyáron valahogy nem volt ínyemre a görögdinnye, egyéb gyümölcs azonban igen. Na és most itt vasárnap nevibe ellátogatok híres-neves újonnan nyílt üzletünkbe, hátha kapok még a jókora lubenyicából! ;)

Alíz írta...

Rita Neeeeeeeeeee! Ne vegyél lubenyicát a Pénisz-marketben, mert lehet, hogy génmaniupulált szemét, olyasmi, aminek semmi köze a dinnyéhez! Inkább adj néhány lejjel többet érte a piacon, de legalább tudod, hogy az a dinnye látott napot, földben termett és eső verte.

Rita írta...

Juhhuu, ez a megnevezés!:)) Akkor csorgatom inkább a nyálam jöbő szombatig ;)

pszichowellness írta...

Zseniális! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails