2012. január 31., kedd

Díj és január kedvencei

Nohe egy ideje, nem igazán tudok eleget tenni a különféle körbeadogatós játék-felkéréseknek, ezzel kivételt teszek, egyrészt, mert nagyon kedves bloggerinától, Gerditől jött, másrészt, mert nekem nagyon imponál, hogy meghívott a Magyarok Asztalához. Ezúton is köszönöm, Gerdi, hogy rám gondoltál, ugyanakkor továbbítanám is két másik kedves kolleginának, Rékának és Eszkimónak. Hogy miért éppen nekik? Hadd legyen titok még egy kis ideig, úgyis hamarosan kiderül... 
Most pedig gyorsan rátérnék a januári kedvencek taglalására, ugyanis mint tudjátok egy ideje Mézigörl ötlete nyomán havi rendszerességgel készítek egy összefoglalót azokból a receptekből, amiket az adott hónapban legtöbbször látogattatok meg.
Ugye már nem lep meg senkit, hogy megint az aranyló grízgaluskám lett a hónap kedvence? S még gondolkodtam annak idején, hogy egyáltalán érdemes beblogolni vagy sem...
Ez viszont meglep - legalább is engem -, hogy januárban még mindig ennyire keresett a savanyú káposzta receptem. De most már meg tudom mutatni, hogy nálam ilyen szép sárgára érett és az íze isteni. 
Az viszont már teljesen érthető, hogy a nemrég beblogolt narancstorta receptemre közel 500-an kerestek rá, ugyanis épp narancs-szezon van, ráadásul ez a torta isteni, főleg azoknak, akik nem szeretik a túlságosan édes desszerteket.
Most nem tudom, hogy az újévi jókívánságom, vagy az éjfél utáni bágyadt mosolyom vonzott több mint 400 látogatót? Tény, hogy örülök az érdeklődésnek és ezután is szívesen látok mindenkit az ilyen mesélős bejegyzéseimre is.
Nagyon jó ez az ételízesítő, viszont felhívnám azok figyelmét, akik télen rakják össze, hogy vannak olyan komponensei, amiket ha üvegházban "gerjesztett" zöldségből készítenek, nem azt az ízhatást érik el. Ráadásul a vitaminértéke sem lesz ugyanaz, mintha idejében, ősszel készítenék. Csak szólok...
Erről csak annyit, hogy valóban jó kis szívet-lelket melengető téli leves, Isten áldja érte orosz eszperántista barátomat, akitől tanultam ezt a receptet.
És igen, örömmel tölt el, hogy ez a vidékünkön népszerű hagyományos leves a népszerűségi listán mindössze egy kattintással maradt alul a scsíhez képest, ráadásul ezt nem is olyan régen blogoltam be.
Ez egy isteni desszert, és nagyon örülök, hogy tetszik nektek.
Ez is nagyon finom és úgy tűnik, sokan megszerettétek.
A népszerűségi listán ez a recept lett az utolsó, noha annyira finom, hogy első is lehetett volna. Mindenképp sokat mond az, hogy a nyáron beblogolt receptet közel 300-an nyitották meg januárban.

Minden Kedves Olvasómnak kellemes időtöltést kívánok, majd jó fakanálforgatást!

4 megjegyzés:

marisz57 írta...

Rászolgáltál a Magyarok Asztala Díjra, gratulálok hozzá!

Roza írta...

Gratulálok a díjhoz, megérdemelted!

Gerdi írta...

Alíz, nagyon szívesen! Meghatódtam... Köszönöm, hogy átvetted, és tovább is adtad a díjat!
Azt hiszem, sejtem, mi a titok... már ha köze van az év eleji bejegyzésedhez:-)

Alíz írta...

Marisz57 és Róza: köszönöm az elismerést. :)

Gerdi: ismételten köszönöm és IGEN! De hamarosan tényleg kiderül. :)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails