2012. január 2., hétfő

December kedvencei

Ragaszkodva a múlt évi hagyományhoz, idén is készítek összegzést az adott hónapban legtöbbször megnyitott bejegyzésekről. Mivel most év vége is, arra gondoltam, hogy kettőt készítek, egyet december kedvenceiről és egy másikat a múlt évi kedvencekről. Mint ezt már többször is említettem, az ötlet Mézigörltől származik. Nos, mint korábbi összegzéseimben is említettem, úgy tűnik a leglátogatottabb bejegyzéseim a befőzéssel kapcsolatosak, de decemberben kiderült, nem csak.
A pálmát változatlanul az aranyló grízgaluska viszi közel ezer rákereséssel, ami decemberben tekintve, hogy sok ünnep van nem meglepő.
Az viszont abszolút meglep, hogy a káposzta savanyításra majdnem kilencszázan kerestek rá, ugyanis december nem igazán alkalmas a káposzta sózására, de úgy tűnik, volt, aki mégis megpróbálta. Kíváncsi lennék az eredményre, vagyis milyen savanyú káposzta lett a decemberben elsózott káposztából.
Az viszont a receptet dícséri, hogy karácsony előtt több mint nyolcszázan kerestek rá a bejglim receptjére. Örök hála és köszönet érte Veronika néninek, akitől kaptam a remek receptet.
Ez a bejegyzés lényegében rólam szól, egyetlen kajarecept sincs benne. Gondolkodtam is, hogy berakjam ide vagy sem, végül az a nyolcszázvalahány olvasó győzött meg arról, hogy igenis be kell tenni a felsorolásba, akik december 16-a óta megnyitották ezt a bejegyzést. Köszönöm az érdeklődést és a kedves köszöntő szavakat is, azoknak, akik megjegyzést írtak, vagy a facebook-os oldalamon köszöntöttek.
Meglepően sokan keresnek rá erre a végtelenül egyszerű levesre is, érdekes módon nem csak decemberben, más hónapokban is a kedvencek közé tartozik.
Valamitől ez a süti is igen kedveltté vált karácsony előtt, ami engem egyáltalán nem lep meg.
Gondolkodtam ezen a bejegyzésen is, hogy említsem meg itt vagy sem, végül úgy döntöttem, igen. Igen, mert Tamáska érdekei is ezt kívánják - hátha lesz valaki, aki most látja meg és segíteni tud -, másrészt az sem mellékes, hogy több mint hétszázan kerestek rá december 13-a óta. Tamáska súlyosan hallássérült kisfiú, egy nagyon drága implantátum segítene rajta. Apukája gyerekkori szomszédom volt.
Noha ez nyáron készült, sokan jól ráéreztek arra, hogy ez biza télen is igen finom, akár egy szilveszteri hidegtálon is megállja a helyét.
Ugye ez sem lep meg senkit, hogy éppen decemberben sokan rákerestek? Ezt a levest vegetáriánusok is fogyaszthatják, mert nem tartalmaz húst, viszont azt, amit épp ma főztem már nem, mert az füstölt hússal készült. Hamarosan beblogolom azt is.
S minő meglepetés, hogy erre a levesbetétre is milyen sokan rákerestek! Gondolom, akik elkészítették, elégedettek is voltak vele, mert rettentően macerás és időigényes munka.

Nos, ez volt a decemberi Top-10, holnap jövők 2011 kedvenceivel és egy kis gasztrós összegzéssel.

2 megjegyzés:

Gerdi írta...

Boldog új évet kívánok Nektek!

Alíz írta...

Gerdi: Köszönöm! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails