A minap valakit vártam ebédre, s mint általában lenni szokott, levesem volt, de kellett hozzá valami tisztességes második, ha úgy tetszik főétel. Mivel ez épp egy olyan napon történt, amikor munka volt és mentem körbe, mint a mérgezett egér, valami olyan kaját kellett kitalálnom, ami gyorsan elkészül, mégis "puccos". Szerencsére volt egy csirkemell a hűtőben, amit egyébként is fel kellett használni, így hát meghámoztam néhány "pityókát", odatettem főni, s amíg megfőtt lazán elkészítettem a többit is, alig fél órába telt. De inkább leírom, roppant egyszerű.
Elkészítési ideje: fél óra.
Majoránnás csirkecsík: 1 csirkemell, só, fehérbors, majoránna, pici olaj, a sütéshez
Burgonyapüré: 4-5 nagy burgonya, 1-1,5 dl forró tej, 1 evőkanálnyi vaj, só
Fűszeres alma: 1-2 alma, fél citrom leve, 1/2 evőkanál vaj, 1/2 evőkanál méz, 1/2 csapott mokkáskanál őrölt fahéj, 1/2 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1. A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és fűszerezzük, sóval, fehérborssal és majoránnával.
2. A burgonyát megpucoljuk, nagy kockára vágjuk, picit sózzuk és annyi vízzel, amennyi épp, hogy ellepi feltesszük főni.
3. Az almát megpucoljuk, apró kockára vágjuk és meglocsoljuk citromlével.
4. Amíg a burgonya fő, egy serpenyőt kiolajozunk és a csirkemellcsíkokat fehéredésig sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.
5. Ha megfőtt a burgonya, leszűrjük, összetörjük, majd a vajjal és a forró tejjel habosra kavarjuk.
6. Egy másik serpenyőben a vajat a mézzel és a fűszerekkel összeforraljuk, beleforgatjuk az almát és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, de még nem esik szét.
7. Tálaláskor a csirkemellcsíkok mellé halmozzuk a krumplipürét és a fűszeres almát.
Jó tudni!
• Gyorsíthatjuk az elkészítési idejét azzal, hogy a csirkemell-csíkokat előző este befűszerezzük és hűtőben tartjuk a felhasználásig.
Jó fakanálforgatást!
A recept egyébként a Székely Konyha első számában jelent meg, máshol megjelentetni csak a lapra, illetve a blogra való hivatkozással lehet. 30 százalék szövegazonosság, vagy a fotó másolása már plágiumnak minősül.
Majoránnás csirkecsík burgonyapürével és fűszeres almával
Elkészítési ideje: fél óra.
Majoránnás csirkecsík: 1 csirkemell, só, fehérbors, majoránna, pici olaj, a sütéshez
Burgonyapüré: 4-5 nagy burgonya, 1-1,5 dl forró tej, 1 evőkanálnyi vaj, só
Fűszeres alma: 1-2 alma, fél citrom leve, 1/2 evőkanál vaj, 1/2 evőkanál méz, 1/2 csapott mokkáskanál őrölt fahéj, 1/2 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1. A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és fűszerezzük, sóval, fehérborssal és majoránnával.
2. A burgonyát megpucoljuk, nagy kockára vágjuk, picit sózzuk és annyi vízzel, amennyi épp, hogy ellepi feltesszük főni.
3. Az almát megpucoljuk, apró kockára vágjuk és meglocsoljuk citromlével.
4. Amíg a burgonya fő, egy serpenyőt kiolajozunk és a csirkemellcsíkokat fehéredésig sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.
5. Ha megfőtt a burgonya, leszűrjük, összetörjük, majd a vajjal és a forró tejjel habosra kavarjuk.
6. Egy másik serpenyőben a vajat a mézzel és a fűszerekkel összeforraljuk, beleforgatjuk az almát és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, de még nem esik szét.
7. Tálaláskor a csirkemellcsíkok mellé halmozzuk a krumplipürét és a fűszeres almát.
Jó tudni!
• Gyorsíthatjuk az elkészítési idejét azzal, hogy a csirkemell-csíkokat előző este befűszerezzük és hűtőben tartjuk a felhasználásig.
Jó fakanálforgatást!
A recept egyébként a Székely Konyha első számában jelent meg, máshol megjelentetni csak a lapra, illetve a blogra való hivatkozással lehet. 30 százalék szövegazonosság, vagy a fotó másolása már plágiumnak minősül.
3 megjegyzés:
No, ez a recept nekem most éppen kapóra jött!
Minden hozzávaló van itthon,levesem is van, holnap egy-két szóból meglesz az ebéd!
Marisz57: örülök, hogy tippet adhattam az ebédhez, kellenek néha az ilyen ötletek.
Én is szeretem az ilyen gyorsan elkészíthető finomságokat. Nagyon mutatós lett a tiéd is:)
Megjegyzés küldése